Hopp til innhold

Per Pettersons roman på Oprah

Per Pettersons roman «Det er greit for meg» er denne ukens bok på Oprah Winfreys offisielle nettsted. Samtidig lanseres boken i USA.

Per Petterson

Per Petterson er i høst aktuell med ny bok - «Jeg nekter». Her fra høstlansering hos Oktober forlag.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Hver uke anbefaler Oprah.com en ny bok. Denne uken er det altså den norske forfatteren, som får all oppmerksomheten.

– En pageturner-roman

«Denne uken er vi trollbundet av denne pageturner-romanen» heter det i anbefalingen hos Oprah.

Anbefalingen av Pettersons kritikerroste roman blir dessuten sendt ut med Oprah.com s ukentlige nyhetsbrev, som når ut til 1,5 millioner abonnenter.

«Det er greit for meg» ble første gang utgitt i Norge i 1992. Boken er allerede utgitt i engelskspråklig versjon i Storbritannia, med tittelen «It`s Fine by Me». Romanen fikk svært gode anmeldelser i både The Guardian , The Financial Times og The Daily Telegraph .

Det er greit for meg
Foto: Oktober forlag

Boken handler om en ung mann som vokser opp i en drabantby i Oslo, sammen med en alkoholisert far. Det handler om den daglige kampen for å beholde verdigheten.

Hovedpersonen Audun slites mellom forventningene som stilles til ham og trangen til å bryte over tvert. Audun utvikler seg til å bli en hard og tverr person, og lærer seg tidlig at man ikke kan vente seg noe godt av noen. Boken følger ham gjennom hele ungdomstiden.

– Dette er stort

– Oprah Winfrey regnes som en av USAs mektigste kvinner, og en anbefaling på hennes nettsted er av stor betydning både for salg og eksponering av boken i media, sier forlaget Oktober, som har gitt ut boken, i en pressemelding.

Petterson er i høst aktuell med sin niende roman – «Jeg nekter», som foreløpig er solgt til fire land.

Per Petterson fikk sitt internasjonale gjennombrudd med « Ut og stjæle hester » i 2003. I 2009 fikk Nordisk Råds litteraturpris for boken « Jeg forbanner tidens elv ».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.