Hopp til innhold

Overlever kjærligheten utroskap?

Bokprogrammets Hans Olav Brenner tar et oppgjør med kjærlighete og utroskap i kveld. DELTA i DEBATT direkte på nrk.no/litteratur under og etter sending.

Hans Olav Brenner og Kjærlighet i frihetens tid
Foto: Charlotte Thiis-Evensen / NRK

Twitter ER DET GREIT Å VÆRE UTRO? SI DIN MENING HER

Følg oss som nrkbok Twitter: #utro

SE SEERNES LIVE-BLOGG TIL BOKPROGRAMMET OM KjÆRLIGHET I FRIHETENS TID HER:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vekker het debatt
Trude Marstein, forfatter

Trude Marstein, forfatter. Skriver om lettvint utroskap

Foto: Charlotte Thiis-Evensen / NRK

Nyheten om Trude Marsteins nye roman fikk debatten til å rase på nrk.no i helgen. Etter å ha lest romanen spurte vi om det er blitt feigt å være trofast.

Feigt å være trofast - LES HELE SAKEN HER

Andreas er en av dem som mener utroskap kan være positivt:

"...I en del sammenhenger vil til og med det å ha forhold til andre være med å forlenge kjærlighetsforhold. En del par oppdager, naturlig nok, at de har svært ulike seksuelle behov (mengde og variasjon). " skriver Andreas.

Personlige opplevelser, sinne, engasjement og heftig dialog preger innleggene om kjærlighet, utroskap og om hvorvidt det er plass til mer enn to i et kjærlighetsforhold

- Utroskap er feigt! skriver Faithful: Etter å ha ødelagt min familie ved å være utro, ha blitt bedratt selv av min forlovede og ansatt i familievernet er jeg ikke i tvil om hva jeg mener om temaet..., skriver Fathful i et innlegg.

LES FLERE INNLEGG HER

Høstens bøker står klart i kjærligheten og erotikkens tegn, men ikke minst skriver en rekke forfattere for tiden om det vanskelige samlivet.

Samlivsekspert Frode Thuen mener det fokuseres mer på det kompliserte og alle dilemmaene kjærlighetslivet byr på enn før.

- Jeg tror noe av grunnen til at dette kommer opp nå, er at vi har større oppmerksomhet omrkring problemene med å leve sammen, sa Thuen til Kulturnytt tidligere i år.

Erlend Loe

Forfatter Erlend Loes romankarakter er besatt av en TV-kokk og er utro i fantasien.

Foto: Charlotte Thiis-Evensen / NRK

Erlend Loe, som også er ute med en roman om kjærlighetens kår, skriver om utroskap på flere måter. Hovedpersonen i "Stille dager i Mixing Part" drømmer besatt om TV-kokken Nigella Lawson, mens partneren er utro med en hun treffer på ferie.

Loe besatt av sær kjærlighet - SE INTEVJUET HER

Allerede i juni kom Lars Saabye Christensens roman "Visning" om et par som piffer opp samlivet ved å oppsøke boligvisninger og har sex der. Stig Sætherbakken er aktuell med romanen "Ikke forlat meg"

I Bokprogrammet i kveld tar programleder Hans Olav Brenner et oppgjør med kjærlighet i frihetens tid.

Delta i debatt her på nrk.no/kultur direkte under og etter sending. Når sendingen starter kan du skrive i Coverit-live-boksen øverst i denne artikkelen.

* Følg nrkbok Twitter

* Flere saker om litteratur HER

Bokprogrammet tirsdag 8. september på NRK 1 kl. 22.30

Og, så en liten avstemming:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters