Hopp til innhold

Loe besatt av sær kjærlighet

Forfatterens nye roman sier noe om de sære vilkårene kjærligheten har. Paret vi møter i boka reiser til Garmisch-Partenkirchen i Tyskland, og der er de utro på på hver sin måte.

Erlend Loe
Foto: Charlotte Thiis-Evensen / NRK

Erlend Loes romanfigur blir besatt av TV-kokken Nigella og får problemer med å konsentrere seg om kjærligheten i Tyskland.

SE INTERVJUET MED ERLEND LOE HER

DEBATTEN OM UTROSKAP HAR RAST I HELGEN - DELTA!

Erlend Loe

Erlend Loe skriver om en manns besettelse for tv-kokken Nigella.

Foto: Charlotte Thiis-Evensen / NRK

I boken forelsker den mannlige hovedpersonen seg i TV-kokken Nigella. Denne besettelsen for den mørke og mystiske kokke-kvinnen, blir svært ubehagelig for hans eget kjærlighetsforholdet med sin kone.

En form for utroskap

- Jeg er opptatt av å lage personer som har et indre liv som går helt "bananas", og det gjør denne mannen, sier Loe.

- Men er dette utroskap?

- Man kan kalle det en form for utroskap, men i så fall tror jeg det fins mye av dette. Inntil det vipper over i en slags sykdom, er det ikke truende for den man lever sammen med. Men for denne personen i romanen er det vel i ferd med å tippe over, sier Loe.

- Man kan ha mange særheter, men likevel være på lag med den andre, mener han.

Trude Marstein, forfatter

Forfatter Trude Trude Marsteins nye roman 'Ingen ting å angre på' vekker også debatt.

Foto: Charlotte Thiis-Evensen / NRK

DEBATTEN OM UTROSKAP HAR RAST I HELGEN - DELTA!

Garmisch-Partenkirchen


Erlend Loe ble inspirert til å legge handlingen i boken "Stille dager i Mixing Part" til nettopp dette stedet etter at familien hans har feriert der.

- Jeg har ikke vært der selv, men siden broren min og familien hans har feriert der, klarte jeg ikke helt å dy meg. Jeg ville legge handlingen til Tyskland fordi en av partene i boken liker landet, og den andre parten liker det ikke. Det kan gjøres mye urimelig ut av dette, og det liker jeg, sier Erlend Loe.

Erlend Loe er med i Bokprogrammets program "Kjærlighet i frihetens tid". Her møter du dessuten forfatterne Trude Marstein og Niels Fredrik Dahl, som begge er aktuelle med romaner om den problematiske kjærligheten.

Se Bokprogrammet på NRK1 tirsdag 8. september kl. 22.30 eller i Nett-TV.

Delta i debatten med oss direkte under sending her på nrk.no/litteratur.

* Les flere saker fra NRK Litteratur HER

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)