«Ostekake» med gravet laks, kremost, dill og pepperrot

En alternativ måte å servere gravlaks på til den fine frokosten.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

«Ostekake» med gravet laks, kremost, dill og pepperrot

En kremet ostekake er en alternativ måte å servere gravlaks på. Dette er en frisk og velbalansert nykomling.

Slik gjør du

Bland skiver av rugbrød med brunet smør i en blender. Trykk det ut i en form.

Skjær laksen i terninger.

Varm opp 1 dl crème fraîche og rør ut de bløtlagte gelatinplatene.

Bland resten av crème fraîchen, kremost, urter, pepperrot og laks.

Tilsett den varme crème fraîchen og smak til med salt og pepper. Hell kremostrøren i formen og la «ostekaken» stivne i kjøleskapet i to timer.

Tips

Ostekake med gravet laks, kremost, dill og pepperrot

Laksekake servert med ceviche.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Oppskrift: Julens ceviche.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE