Hopp til innhold

Lag iskremen selv til 17. mai!

På nasjonaldagens festbord er både kake og iskrem fast inventar. Hjemmelaget er alltid best, så hvorfor ikke lage iskremen selv? Her er oppskriftene.

Iskremfabrikken/Aschehoug forlag

DUKET TIL FEST: Jan og Eyvind Hellstrøm har vært iskrementusiaster fra ung alder, og tilbragte mye tid på onkel Arnes iskremfabrikk som barn. Til nasjonaldagen deler de tre av sine beste oppskrifter fra kokeboken «Iskremfabrikken».

Foto: Paul Paiewonsky fra "Iskremfabrikken" / Aschehoug forlag

Det blir ikke 17. mai uten iskrem, pavlova og jordbær på dessertbordet!

Fra boken Iskremfabrikken (Aschehough 2011) deler brødrene Jan og Eyvind Hellstrøm tre favoritter til 17. mai-feiringen. Matblogger Trine Sandberg og NRKs egen Lise Finckenhagen plukker også ut sine beste iskremoppskrifter.

Del dine beste 17.mai-desserter via emneknaggen #nrk17mai og få bildene dine på NRKs grafiske instagramkart!

Jordbær-yoghurtis

Pavola pasjon

Whisky issoufflé

Iskake med marengsbunn

Iskrem uten egg

Se også: