Slik gjør du
Denne oppskriften er hentet fra «Iskremfabrikken» (Aschehough, 2011).
Marengsbunn
Pisk eggehviter, salt og litt av sukkeret hvitt. Bland maisenna med resten av sukkeret og tilsett gradvis. Tilsett deretter eddiken og pisk til en tykk og blank masse.
Ha massen i en sprøytepose og lag store marengser. Stek i ovn på 120 grader i ca. en time til de er sprø utenpå og myke innvendig. Sett ovnsdøren på gløtt og la dem avkjøles i ovnen.
Pasjonsfruktsorbet
Kok opp vann, sukker og sirup. Avkjøl sukkerlaken. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet i en bolle. Tilsett sukkerlaken. Kjør med stavmikser i et par minutter. Sil av. Kjør blandingen i iskremmaskinen til den er ferdig.
Skrell og skjær mangoen i tynne skiver. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innholdet.
Legg marengsene på tallerken, anrett med mangoskiver, stivpisket krem, bringebær, pasjonsfruktsorbet og innholdet av pasjonsfruktene.
Tips
Pavlova er en klassiker på 17. mai-bordet. Se flere pavlova-oppskrifter her: