Iskremfabrikken/Aschehoug forlag x
Foto: Paul Paiewonsky via kokeboken «Iskremfabrikken»

Pavlova pasjon

Pavlovaen er kalt opp etter ballerinaen Anna Pavlova, og desserten skal være lett som luft – som en ekte ballerina! Hellstrømbrødrene serverer sin variant med pasjonsfruktsorbet og friske bringebær.

Slik gjør du

Denne oppskriften er hentet fra «Iskremfabrikken» (Aschehough, 2011).

Marengsbunn

Pisk eggehviter, salt og litt av sukkeret hvitt. Bland maisenna med resten av sukkeret og tilsett gradvis. Tilsett deretter eddiken og pisk til en tykk og blank masse.

Ha massen i en sprøytepose og lag store marengser. Stek i ovn på 120 grader i ca. en time til de er sprø utenpå og myke innvendig. Sett ovnsdøren på gløtt og la dem avkjøles i ovnen.

Pasjonsfruktsorbet

Kok opp vann, sukker og sirup. Avkjøl sukkerlaken. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet i en bolle. Tilsett sukkerlaken. Kjør med stavmikser i et par minutter. Sil av. Kjør blandingen i iskremmaskinen til den er ferdig.

Skrell og skjær mangoen i tynne skiver. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innholdet.

Legg marengsene på tallerken, anrett med mangoskiver, stivpisket krem, bringebær, pasjonsfruktsorbet og innholdet av pasjonsfruktene.

Tips

Pavlova er en klassiker på 17. mai-bordet. Se flere pavlova-oppskrifter her:

Kilde: Jan Hellstrøm og Eyvind Hellstrøm fra kokeboken Iskremfabrikken