Slik gjør du
Pisk fløte og vanilje til myk krem. Vend inn den kondenserte melken. Hell isblandingen over i en passende beholder, og la isen stå i fryseren i fire til seks timer før servering.
Med dette utgangspunktet kan du lage en mengde forskjellige varianter, ved å tilsette det du måtte ønske.
Forslag til ekstra smak
- Knuste drops (alternativ til krokan) som bringebærdrops, syrlige drops, kamfer, kongen av Danmark, tyrkisk pepper og dundersalt.
- Hakket kjeks eller brownies i små biter. Pepperkakedeig i små biter er også en mulighet.
- Favorittsjokolader som Snickers, Bounty, Troika eller Gullbrød i små biter.
- Grovhakkede valnøtter og/eller pekan i en tykk fløtekaramellsaus med havsalt.
- Peanøttsmør.
- Lakrisbåter eller Jelly Beans.
- I tillegg til vanilje kan du tilsette to spiseskjeer espressopulver når du pisker kremen.
- Smake isblandingen til med rålakrispulver eller lakrissirup.
- Tykke fruktpureer av bringebær, jordbær, blåbær eller solbær kan vendes forsiktig inn i blandingen, slik at isen blir nydelig marmorert.
Bruk fantasien, men ikke alle disse tipsene på en gang!
Tips
Lise Finckenhagen har også laget iskrem til julefesten.
- Oppskrift: Hjemmelaget is med julevri
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+