Andekonfit med appelsinsaus

Det tar tid å lage, men er enkelt med enkle ingredienser. Appelsinsmaken står godt til andekjøttet.

Foto: Jathushiga Bridget Rajah / NRK

Konfitert andelår med smørstekte poteter og appelsinsaus

Varmebehandling under kokepunktet gjør at kjøttet blir saftig og godt. Til slutt blir andelåret stekt sprøtt på overflaten. Med appelsinsaus, poteter og små tomater.

Slik gjør du

Dekk andelårene godt med salt og sett kjølig over natten.

Skyll av saltet og legg lårene i en ildfast form og dekk med andefett. Tilsett 4 hvitløksfedd og et par rosmarinstilker. Konfiteres i ovnen i ca. 5 timer på 80 grader.

Stek lårene gylne i ovnen eller i en varm panne tilslutt.

Smørstekte poteter

Kok potetene møre. Hell av det varme vannet og avkjøl potetene med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Stek potetene i en varm panne med smør, rosmarin, hvitløk, salt og pepper. Tilsett tomatene mot slutten.

Appelsinsaus

Finkutt sjalottløk og stek til blankt i smør. Tilsett andekraft, saften av to appelsiner, kajennepepper og stjerneanis. Kok i 10 min. Sil sausen, tilsett fløte og kok i 5 min til. Avslutt med revet appelsinskall og honning etter smak.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Brønsj

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj