Slik gjør du
Dekk andelårene godt med salt og sett kjølig over natten.
Skyll av saltet og legg lårene i en ildfast form og dekk med andefett. Tilsett 4 hvitløksfedd og et par rosmarinstilker. Konfiteres i ovnen i ca. 5 timer på 80 grader.
Stek lårene gylne i ovnen eller i en varm panne tilslutt.
Smørstekte poteter
Kok potetene møre. Hell av det varme vannet og avkjøl potetene med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Stek potetene i en varm panne med smør, rosmarin, hvitløk, salt og pepper. Tilsett tomatene mot slutten.
Appelsinsaus
Finkutt sjalottløk og stek til blankt i smør. Tilsett andekraft, saften av to appelsiner, kajennepepper og stjerneanis. Kok i 10 min. Sil sausen, tilsett fløte og kok i 5 min til. Avslutt med revet appelsinskall og honning etter smak.
Tips
Se også: