Iskake med kokosbunn, hvit sjokolade og rabarbra

Marengsbunn med kokos, hvit sjokoladeis og rabarbrais. Marit Hegle har pyntet med blond sjokolade, sjokolademandler, bringebær og blomster.

Foto: Marit Hegle

Iskake med kokosbunn, hvit sjokolade og rabarbra

Iskake må være det ultimate du kan servere en varm sommerdag. Den fløyelsmyke isen er en perfekt partner for sprø marengsbunn med deilig kokossmak. Søt hvit sjokoladeis og frisk rabarbrais – kombinasjonen er magisk!

Slik gjør du

Kokosbunn

Pisk eggehvitene i en glassbolle. Når de begynner å bli stive rører du inn litt og litt sukker, mens du visper på medium hastighet. Når marengsen har blitt blank og fast blander du kokos med potetmel og rører det forsiktig inn i marengsen.

Fordel blandingen på et bakepapir, smør den utover til du har en sirkel som er ca. 1,5 cm tykk.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter.

Med en gang du tar kaken ut av ovnen stikker du ut bunnen med en kakering eller en kakeform på 22-25 cm. Avkjøles på rist med ringen/formen stående i.

Hvit sjokoladeis/parfait

Grovhakk den hvite sjokoladen og ha den i en skål eller bolle. Varm opp 1,5 dl kremfløte til den nærmer seg kokepunktet. Hell den over den hvite sjokoladen. La stå et par minutter før du rører blandingen godt sammen med en slikkepott.

Visp sukker, eggeplommer og frøene fra vaniljestangen til en lys eggedosis. Rør forsiktig inn sjokoladen. Pisk kremfløten til en bløt krem. Bland den sammen med sjokolade-eggedosisen.

Hvis du har blank kakeplast så kan du fjerne kakeringen/formen fra bunnen din. Kle formen din med plast og deretter legge bunnen tilbake i formen. Sett kaken på et fat og hell over isen. Sett den i fryseren i minst 2 timer.

Hvis du ikke har slik blank plast, så heller du isen over bunnen i formen slik den er. Fjern alle kakerester som sitter fast utenfor formen før du plasserer bunnen i fryseren.

Rabarbrais/parfait

Legg rabarbrabitene i en ildfast form. Strø over 100 g sukker og saften fra den halve sitronen. Sett formen inn i en forvarmet stekeovn på 170 grader i ca. 20 minutter til rabarbraen er helt myk. Avkjøl helt.

Kjør rabrarbraen til den er nesten helt finmost med en blender eller stavmikser.

Pisk eggeplommer, 70 g sukker og frøene fra en halv vaniljestang til lys eggedosis. Rør inn rabarbrablandingen. Pisk fløten til en bløt krem. Bland sammen med rabarbra-eggedosisen. Hell blandingen over kaken. La kaken stå i minst 3 timer i fryseren.

Pynting

Som dekor så smeltet jeg litt blond sjokolade. Den er ikke så lett å få tak i så du kan like gjerne smelte litt hvit sjokolade som du heller over kaken i et vilkårlig mønster. Like før servering kan du pynte med friske bær, fargerike sjokolademandler og friske spiselige blomster, hvis du har det i hagen din.

Kilde: Marte Hegle i radioprogrammet Brønsj/NRK1