Avokado med balsamicovinaigrette

Fyll dressingen i hullet etter avokadostenen.

Foto: Juliet Landrø / NRK

Avokado med balsamicovinaigrette

Hobbykokk Mats Paulsen serverer en god, enkel forrett med avokado. Den kan like gjerne fungere som en liten lunsjrett eller serveres til kvelds. God, enkel og flott.

Slik gjør du

Å blande olje og eddik til dressingen er ikke enkelt. De to vil ikke blandes.

Men når du blander olje og sennep får du en emulsjon, og da vil eddiken også være med på laget. Lag gjerne vinaigretten i et glass med lokk som du rister på.

Begynn med å dele avokadoene i to og ta ut stenen. Fjern skallet. Skjær litt av bunnen på avokadoen, så den står stødig.

Lag vinaigretten. Bland sennep og eddik. Tilsett litt og litt olje under omrøring. Bland i søt soyasaus, rømme og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Legg litt salat og urter på et fat sammen med noen nøtter. Hell vinaigrette i hullet på avokadoen.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj, NRK P1