Pizza med laks

Røykelaks, pepperrot, rucola og dill legges på pizzaen etter at den er stekt.

Foto: Lars Erik Vesterdal

Pizza med laks

Lars Erik Vesterdals pizza er av den hvite sorten, med crème fraîche, røykelaks pepperrot og dill.

Slik gjør du

Oppskriften gir to små pizzaer eller en stor.

Enkel pizzadeig

Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Spe inn vann og olje. Elt deigen godt sammen i bakemaskin i ca. 10 minutter. Hev deigen i ca. 45 minutter under et klede.

Kjevle ut deigen, enten to runde små, eller til en stor.

Pizza

Dekk bunnen med et godt lag med crème fraîche og et rikelig dryss med ost, samt litt kuttet vår løk.

Stek pizzaen i en forvarmet ovn på 250-300 grader i noen minutter til den er blitt gyllen.

Når pizzaen er ferdig topper du den med røykt laks, dill, litt rucola, revet pepperrot og nykvernet sort pepper.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj» på NRK P1