Churros

Dypp churrosene i sjokoladesaus!

Foto: Mats Paulsen

Churros

Churros er et spansk bakverk som kan minne om smultring. Denne oppskriften fra Mats Paulsen er enkel å lage hjemme på kort tid, og det blir til et fantastisk resultat. Serveres med en mørk sjokoladesaus som går veldig bra mot de søte og noe salte churrosene.

Slik gjør du

Hell vann, salt og sukker i en kjele og la det koke opp. Ta kjelen av platen og tilsett mel mens du rører. Rør det sammen til en deig. Tilsett litt kaldt vann for å få den smidig. Hell deigen i en sprøytepose.

Varm opp olje og sprøyt ut pølser av deigen i den varme oljen. Stek til gyllent. Avkjøl på et klede, og rull kakene i sukker og kanel.

Sjokoladesaus

Varm opp fløten til kokepunktet. Knekk opp sjokoladen i små biter og hell den varme fløten over. Bland godt sammen til sjokoladesaus.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj/NRK P1