Lilyhammer - Frank møter norsk helsevesen - Little Stevens til tider hardtslående møte med «Lilyhammer» slår an blant norske TV-seere. - Foto: RUBICON /

Little Stevens til tider hardtslående møte med «Lilyhammer» slår an blant norske TV-seere.

Foto: RUBICON

Lilyhammer slo sin egen rekord

Seersuksessen for Lilyhammer vil ingen ende ta. Over en million fikk med seg Little Steven som Giovanni Henriksen onsdag kveld. Jens Stoltenberg er blant dem som uttrykker begeistring for serien.

Forrige uke satte Lilyhamer ny norsk seerrekord hva angår norske dramaserier på TV. I går slo serien sin egen rekord.

– Seertallet er faktisk enda høyere enn det første programmet, sier en oppspilt Kristian Tolonen i NRK Analyse til NRK.no

Jens og «The Boss» digger Lilyhammer

Serien hadde onsdag kveld 1 024 000 seere, mot 998 000 seere forrige uke. Dermed ble det det mest sette programmet på TV med klar margin foran Dagsrevyen med 825 000 seere.

Hele 57 prosent av dem som så på TV fikk med seg serien.

Legger man til dem som ser serien via Nett-TV, PVR-bokser og, ikke minst, repriser, vil tallene til slutt bli enda høyere.

En av dem som står fram som Lilyhammer-tilhenger er statsminister Jens Stoltenberg.

«Ser fram til kveldens episode av Lilyhammer på NRK. God norsk underholdning.», skrev han på sin Facebook-side i går kveld.

Jens Stoltenberg liker Lilyhammer på Facebook.

Han var tydeligvis ikke alene om å mene det! Og det er selvfølgelig veldig hyggelig for oss å høre, sier en begeistret eksternsjef i NRK Drama, Petter Wallace, til NRK.no.

Han mener det er tydelig at «Lilyhammer» har truffet en nerve blant TV-seerne, og forteller at de aldri tidligere har opplevd en så samlet begeistring på sosiale medier for en NRK-serie.

– Det tar gjerne opptil 1,5 år fra man bestemmer seg for å lage en serie, til den går på TV. Den perioden kaller jeg for «tvilssonen», en neglebitende affære mens man venter på publikums mottakelse, avslører Wallace.

Bruce Springsteen og Little Steven på Lilyhammer-premiere. - Little Steven feiret amerikansk Lilyhammer-premiere sammen med sin gode venn og bandkollega, Bruce Springsteen i natt. - Foto: Jason Kempin / Afp

Little Steven feiret amerikansk Lilyhammer-premiere sammen med sin gode venn og bandkollega, Bruce Springsteen i natt.

Foto: Jason Kempin / Afp

En annen «sjef» som er tilhenger av den vel omtalte serien, er Little Stevens bandkollega Bruce «The Boss» Springsteen.

– Jeg digga det, det var morsomt å se kompisen min, fortalte rockeikonet til Wall Street Journal i forbindelse med førpremieren på serien, som får vanlig amerikansk premiere på Netflix 6. februar.

– Største noensinne

Hvordan serien blir mottatt av amerikanske seere, må vi vente å se, men her hjemme ligger den an til å bli historisk.

– Dette tegner seg til å bli en av de største dramaseriene noensinne, på høyde med Himmelblå, sier Tolonen.

I tillegg til at serien gjør det bra på onsdagskvelden, gjør også reprisene det godt.

Dagen etter ble de to oppsatte reprisene sett av henholdsvis 104 000 og 110 000 på NRK1 og NRK3.

To repriser med såpass høye tall dagen etter premieren overrasker Tolonen.

En annen som er glad og overrasket over seertallene er Drama-innkjøper Tone Rønning.

– Dette er jo utrolig morsomt, sier hun til NRK.no

Hun forteller at dette var hennes første bestilling som dramaansvarlig i NRKs eksterninnkjøpsredaksjon, og legger ikke skjul på at dette kommer til å bli feiret.

Hun trekker fram gode skuespillerprestasjoner og godt manus som en av grunnen til at serien er så populær.

– Forfatterne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin hadde ikke skrevet drama før dette, så det er veldig morsomt også for dem, sier hun.

Usikkert med sesong to

Rønning vet ikke ennå om det blir en sesong to.

– Alle forutsetninger for at det skal bli en sesong to må komme på plass før vi kan snakke om det, sier hun.

Nå vil hun og resten av teamet bak bare nyte suksessen. De håper alle at seertallene holder seg høye.

– Folk bare få med seg Fritjof Såheim i åttende episode, frister hun til slutt, uten å vill røpe noe mer.

Lilyhammer ser du hver onsdag på NRK1 og NRK nett-tv når du vil.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Siste nytt: Kultur

 • Mark Hamill - Foto: Jonathan Short / NTB Tema
  Foto: Jonathan Short / NTB Tema

  Hamill: – En uventet gave

  Mark Hamill, som spilte den unge kjekkasen Luke Skywalker i de tre første «Star Wars»-filmene, kaller sin medvirkning i den nye filmen for «en uventet gave».

  Det var sterkt for ham å komme tilbake til filmsettet etter mer enn 30 år, siden det brakte tilbake så mange minner, forteller Hamill (62) til BBC.

 • Uma Thurman - Foto: Eugene Hoshiko / NTB Tema
  Foto: Eugene Hoshiko / NTB Tema

  Uma klar for kjøkkenet

  Uma Thurman er nyeste skuespiller klar for kokkefilmen der Bradley Cooper spiller ambisiøs chef. Den 44 år gamle «Kill Bill»-stjernen gjør dermed Sienna Miller og Emma Thompson selskap i regissør John Wells' film om kokkegeniet som vender hjem til London for å starte sin egen restaurant.

 • Aktiv Ace Frehley

  Allerede før han har sluppet sitt nye studioalbum, har den tidligere Kiss-gitaristen Ace Frehley planene klare for sin neste utgivelse.

  – Mitt neste album skal bare være covere og remikser, og det vil bli noen gjesteartister på det. Det burde være klart i løpet av neste år. Jeg har allerede begynt å jobbe med det, sier han til byrået Wenn.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.