Hopp til innhold

Bruce Springsteen skrøt av Little Steven i «Lilyhammer»

Bruce Springsteen var en av mange profiler som møtte opp da bandkollega Steve van Zandt hadde premiere på «Lilyhammer» I USA.

Bruce Springsteen og Little Steven på Lilyhammer-premiere.

Bruce Springsteen møtte opp da hans faste gitarist, Steve van Zandt, inviterte til premierefest.

Foto: Jason Kempin / Afp

Little Stevens mafioso-kolleger fra Sopranos, Vincent Pastore og Tony Sirico, på Lilyhammer-premiere

Little Stevens mafioso-kolleger fra Sopranos, Vincent Pastore og Tony Sirico, på Lilyhammer-premiere

Foto: Jason Kempin / Afp

«Lilyhammer» har USA-premiere på nettjenesten Netflix 6. februar, og i går ble det invitert til premierefest.

Flere av van Zandts kollegaer fra film- og musikkbransjen møtte opp, og ikke minst var van Zandts bandsjef, Bruce Springsteen, nysgjerrig på serien.

– Jeg digga det, det var morsomt å se kompisen min, fortalte rockeikonet til Wall Street Journal.

«The Boss»kommer til Norge i sommer, og skal tar med seg van Zandt og resten av bandet for å spille konserter i Oslo og Bergen.

Gjensyn med «Sopranos»

Lilyhammer premiere med Sopranos

Det ble gjensyn med gamle kollegaer i «Sopranos» for Little Steven. (F.v.) Skuespiller Vincent Pastore, producer Harvey Weinstein, Netflix-sjef Ted Sarandos, skuespiller Steve Schirripa, skuespiller Maureen Van Zandt, «Little» Steven Van Zandt, skuespiller Sharon Angela og skuespiller Tony Sirico.

Foto: Jason Kempin / Afp

Flere av Little Stevens «Sopranos»-kollegaer møtte opp på premieren. Seriens produsent, David Chase, var også på plass, og det samme var sangeren Tony Bennett og Harvey Weinstein.

Sistnevnte er en av Hollywoods største produsenter, og står bak storproduksjoner som «Sin City», «Kill Bill» og «Ringenes Herre».

Van Zandt ble tidligere i uka intervjuet av Huffington Post, der han måtte innrømmetat norskforståelsen ikke ble veldig mye bedre etter serien.

– Det er et vanskelig språk å lære seg, så det ble brukt som et premiss i serien. Karakteren min forstår norsk, men han kan ikke snakke det. Selv kom jeg ikke langt med det, det ble nok for komplisert for øret mitt.

Rekordtall på TV

I Norge har serien vært mye diskutert etter at det ble oppdaget flere tilfeller av produktplassering. Dette førte til at serien ble utsatt og klippet om. Men da Lilyhammer først hadde premiere, slo den alle rekorder på NRK.

998 000 fulgte gangsteren New York-gangsteren Frank Taglianos møte med norske bygdefenomen i Lillehammer.

I dag kom også tallene for andre episode, og suksessen fortsetter. Les mer her: Lilyhammer slo sin egen rekord

David Chase, Tony Bennet, Little Steven, Bruce Springsteen, Ted Sarandos (Netflix) og Harvey Weinste

Produsent David Chase, skuespiller Tony Bennet, Little Steven, Bruce Springsteen, Ted Sarandos (Netflix) og Harvey Weinstein var på premieren.

Foto: Jason Kempin / Afp

Kulturstrøm

 • HBO bekrefter en tredje sesong av «House of the Dragon»

  «Game of Thrones»-spinoffserien «House of the Dragon» får en tredje sesong, bekrefter HBO.

  Med sesong 2 like om hjørnet slipper altså HBO nyheten om at de har fornyet for ytterligere en sesong av den kritikerroste fantasy-serien.

  – Vi kunne ikke vært mer henrykt for å fortsette historien om House Targaryen og for å se denne crewet skinne på nytt i en sesong tre, sier Francesca Orsi, leder for dramaserier og film ved HBO.

  Pressemeldingen sier ingenting om når innspillingen av tredje sesong starter eller når fansen kan forvente å få se det ferdige resultatet, som naturlig nok trolig blir en god stund til.

  (NTB)

 • Slående roman om kunstens politiske kraft

  – «Gjenferdet inn» får nesten slagside under vekten av detaljer og fortellinger som sakte og omstendelig vikles ut. Men gir du deg tid, får du et rystende bilde av prøvede palestineres erfaringer de siste åtti årene. Britisk-palestinske Isabella Hammad skriver om tilhørighet, om søster-relasjoner, om under­trykkelse og opprør. Når alt kommer til alt, skriver hun om kunstens betydning i livet, skriver litteraturkritiker Anne Cathrine Straume.

  Collage med bokomslaget til Gjernferdet Inn og et portrettbilde i svarthvit av forfatteren Isabella Hammad
  Terningkast 5 Bok

  «Rett inn i Palestina-konflikten»

  Anmeldelse: «Gjenferdet inn» av Isabella Hammad