Hopp til innhold

Kygo spiller på Fredspriskonserten

Den norske verdensstjernen Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll skal opptre både på Fredpriskonserten i Telenor Arena og under fakkeltoget i Oslo sentrum kvelden før.

Kygo

Kygo har tatt raske steg fra gutterommet hjemme i Fana til å bli en av verdens største EDM-musikere. I desember spiller han under Fredspriskonserten i Telenor Arena.

Enda en norsk artist er dermed klar for Fredspriskonserten 11. desember – i tillegg til a-ha og Aurora.

24-åringen fra Fana i Bergen er en av verdens største innen musikksjangeren EDM, og musikken hans har nådd ut til millioner av lyttere. Totalt sett nærmer han seg én milliard streaminger av sine låter på Youtube, Soundcloud og Spotify.

Spiller under fakkel-hyllest

– Jeg er stolt over å få spille på Fredspriskonserten. Det blir ikke mindre gjevt når jeg ser hvilke andre artister som allerede er bekreftet klare for konserten, sier han i en pressemelding.

I tillegg til sin opptreden i Telenor Arena under Fredspriskonserten, skal Kygo spille en akustisk versjon av sin hitsingel «Firestone» utenfor Grand Hotel i Oslo kvelden før. Dette skjer i forbindelse med det årlige fakkeltoget, hvor vinnerne av fredsprisen hylles. Dette er første gang det er musikkinnslag samtidig med denne tradisjonsrike hyllesten.

Samarbeid med Youtube

Fra før er det også kjent at den amerikanske talkshowstjernen Jay Leno skal lede Fredspriskonserten.

Også flere artistnavn vil bli sluppet i tiden fram mot konserten.

Den årlige Nobelkonserten blir for første gang i år arrangert i Telenor Arena på Fornebu, med 15 000 sitteplasser. En samarbeidsavtale med Youtube gjør at arrangementet kan strømmes over hele verden. Samtidig sendes showet direkte på NRK1.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters