Hopp til innhold

Adele kommer til Norge

En av verdens største musikkstjerner er klar for Telenor Arena 1. mai neste år.

Adele

Adele gjester Telenor Arena i forbindelse med turneen for hennes nye plate «25».

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Adeles hjemmeside er det nå lagt ut en rekke detaljer rundt hennes turné neste år. Og det er klart at Norge blir en av hennes stoppesteder. Telenor Arena får besøk av den britiske superstjernen 1. mai.

Adele spiller fire konserter i Skandinavia: Én i Norge, én i Sverige og to i Danmark.

– Lengter etter å treffe alle

Den plateaktuelle artisten har ikke spilt i Norge siden hun gjestet Rockefeller i mars 2011. Denne gang når hun fram til en lang rekke flere når hun opptrer på en arena med plass til opp mot 25.000 tilskuere.

Billettene legges ut for forhåndssalg 2. desember og ordinært salg 4. desember, opplyser Live Nation.

– Jeg er så lettet over å kunne fortelle dere at jeg skal ut på turné. Lengter etter å få treffe dere alle, hilser Adele i en video på Twitter.

Se videoen her:

Laster Twitter-innhold

Enorm suksess

Adele har gjort en formidabel suksess med sin ukeferske plate «25», og hun har klart å slå salgsrekorder både i USA og Storbritannia.

Plata er den mest solgte platen i første salgsuke i USA siden målingene begynte i 1991, og hun er i ferd med å ta den samme rekorden i sitt hjemland.

Plata forventes å bli den største salgssuksessen på verdensbasis på mange år, noe som til en grad kan tilskrives at den ikke blir gjort tilgjengelig for strømming med det første.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.