Rosenborg - Strømsgodset 130621

Rosenborg

• Stortalentet sørget for Rosenborg-opptur

Sverre Nypan scoret åpningsmålet og bidro med en assist i Rosenborgs etterlengtede 2-1-seier over Odd i Eliteserien.

I sin første kamp fra start siden 20. mai viste Nypan hvorfor flere europeiske klubber har 17-åringen på blokka.

Med et flott skudd som ga 1-0 etter 25 minutters spill og en målgivende pasning til Markus Henriksen ti minutter senere, var Nypan svært toneangivende da Rosenborg tok tre viktige poeng.

Mikael Ingebrigtsen sørget for ny spenning med sin redusering ti minutter før slutt, men hjemmelaget klarte å ro i land resultatet.

Trønderne hadde kun én seier på sine siste åtte seriekamper før søndagens triumf.

Med tre kjærkomne poeng tar Rosenborg et stort byks oppover den jevne tabellen i Eliteserien og ligger på sjuendeplass med 17 poeng. Odd er tre poeng bak helt nede på 13.-plass. (NTB)

Nypan.
  • Røsten lånes ut til Ranheim

Midtstopper Håkon Røsten (19) skal spille for Ranheim i 1. divisjon fram til juni. Han kommer på lån fra Rosenborg.

Røsten slutter seg til Ranheim som en del av den nasjonale utlånsavtalen for spillere mellom 18 og 22 år.

– Det blir veldig bra, og ikke minst lærerikt. Jeg har ikke byttet så mange klubber. Det blir bra å komme til en så fin plass, med så mye fine folk blir bra det, sier Røsten til Ranheims nettsider.

UEFA Europa Conference League 2023: Rosenborg - Crusaders (3-2)