Hopp til innhold

Rekdal innkalt til møte – supportergruppe mener han nå bør være ferdig

Det går fra vondt til verre for Rosenborg og Kjetil Rekdal. Mandag ble det nok en nedtur, og onsdag skal han være innkalt til klubbens styremøte.

Brann - Rosenborg (Eliteserien)

UNDER PRESS: Kjetil Rekdal.

Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Stolpeskudd, enorme sjanser og nye straffemuligheter. Alt uten resultat. I hvert fall poengmessig.

Det er fasiten for et Rosenborg i krise etter besøk på Brann Stadion mandag kveld. Markus Henriksen reduserte fra straffemerket 20 minutter før slutt, men til liten hjelp.

I stedet var det vertene som fikk mest å juble for etter sine tre scoringer – i kampen de vinner 3–1.

– Føler du deg presset?

– Ja, det er jo ikke noe gøy å tape kamper. Den eneste veien ut av det er å bli bedre og utvikle oss. I dag får vi vist frem en del gode ting, men vi må vise mer gode ting i 90 minutter, sier Rosenborg-trener Kjetil Rekdal til NRK.

Mandag kveld skriver Adressa at klubbens trenere er innkalt til onsdagens styremøte.

For mandagens tap betyr at marerittstarten på sesongen fortsetter for Rosenborg, som står med ni poeng etter ni kamper. Etter cupkampen mot Trygg/Lade, ble det i løpet av natten, hengt opp flere protest-bannere rundt om på Rosenborgs treningsanlegg og klubbhus. «Ta dåkker sammen» og «OBOS?» sto det på to av dem.

I et åpent skriv fra Rosenborg-supportergruppe Kjernen, kommer de med kraftig skyts mot trenerteamet mandag.

9 poeng på 9 kamper. Samme som Lillestrøm hadde i 2019. Det er nedrykkstempo, og vi forventer derfor at styret handler. Kjetil Rekdal og Geir Frigård bør nå være ferdige som hovedtrenere i RBK, heter det i skrivet.

Kjetil Rekdal har foreløpig ikke besvart NRKs henvendelse om en kommentar til saken, mens Geir Frigård ønsker ikke å kommentere utspillet til Kjernen.

– I eventyrlig form

Men å ta seg sammen trenger på ingen måte Bård Finne.

– Han er i eventyrlig form. Han har aldri vært bedre. Han leverer i kamp etter kamp etter kamp, ropte TV 2s Øyvind Alsaker da Finne sendte hjemmelaget i føringen før pause.

Brann - Rosenborg (Eliteserien)

SUPERFORM: Bård Finne.

Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Lagene gikk i garderoben på 1–0 til Brann, og etter hvilen doblet Ole Didrik Blomberg, til tross for at det var Rekdals menn som spilte seg fram til de største sjansene.

– Vi må bli bedre til å ta vare på ballen. Og så må vi vende spillet mye mer. Brann er intensive i presset sitt, var Rekdals bestilling til spillerne sine i pausen.

Kampbildet var tidvis kaotisk, og tempoet var høyt. På benken satt en tilsynelatende nervøs og urolig Rekdal og så at hans elleve utvalgte bommet på sjanse etter sjanse.

Straffefortvilelse og glede

Kristall Máni Ingason fikk en eventyrlig mulighet til å redusere i den andre omgangen, men bommet fra straffemerket. Heldigvis for islendingen sto Brann-keeper Mathias Dyngeland litt for langt ute da han reddet straffen og den måtte bli tatt på nytt.

– Enda mer drama, kommenterte Alsaker da det ble klart at gjestene fikk en ny sjanse fra straffemerket.

Brann - Rosenborg (Eliteserien)

REDUSERTE: Markus Henriksen var sikker på sin straffe.

Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Rekdal var tydelig på at han ville ha en ny straffeskytter i aksjon, noe Brann-spillerne og -supporterne var svært lite fornøyd med. Men til høylytt pipekonsert satte Henriksen ballen trygt i mål.

og så punkterte Finne kampen.

– Slik er det i fotball, du får som fortjent, sier RBK-kaptein Henriksen til NRK etter kampslutt.

– Vi er nødt til å se på realiteten. Vi er der vi er, av en grunn, fortsetter han.

– Er dere et bunnlag?

– Vi er der vi er. Jeg har ikke sett så mye på tabellen, men vi er jo nærmere bunnen enn toppen. Det er realiteten.

Siste nytt

 • Disiplinærsak mot James for dommerhets

  Englands fotballforbund (FA) har innledet disiplinærsak mot Chelsea-kaptein Reece James, for oppførsel mot en dommer i spillertunnelen.

  Hendelsen skal ha skjedd etter Chelseas 0-1-tap for Aston Villa på Stamford Bridge søndag. James spilte ikke kampen, men han skal etter kampslutt ha opptrådt med upassende eller fornærmende språk eller handlinger mot en i dommerteamet.

  Den 23-årige engelske landslagsspilleren har frist til fredag med å gi sin versjon av hendelsene. (NTB)

  hqk-N1xhV54
  Foto: Reuters
 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste