Rekdal innkalt til møte – supportergruppe mener han nå bør være ferdig

Det går fra vondt til verre for Rosenborg og Kjetil Rekdal. Mandag ble det nok en nedtur, og onsdag skal han være innkalt til klubbens styremøte.

Brann - Rosenborg (Eliteserien)

UNDER PRESS: Kjetil Rekdal.

Stolpeskudd, enorme sjanser og nye straffemuligheter. Alt uten resultat. I hvert fall poengmessig.

Det er fasiten for et Rosenborg i krise etter besøk på Brann Stadion mandag kveld. Markus Henriksen reduserte fra straffemerket 20 minutter før slutt, men til liten hjelp.

I stedet var det vertene som fikk mest å juble for etter sine tre scoringer – i kampen de vinner 3–1.

– Føler du deg presset?

– Ja, det er jo ikke noe gøy å tape kamper. Den eneste veien ut av det er å bli bedre og utvikle oss. I dag får vi vist frem en del gode ting, men vi må vise mer gode ting i 90 minutter, sier Rosenborg-trener Kjetil Rekdal til NRK.

Mandag kveld skriver Adressa at klubbens trenere er innkalt til onsdagens styremøte.

For mandagens tap betyr at marerittstarten på sesongen fortsetter for Rosenborg, som står med ni poeng etter ni kamper. Etter cupkampen mot Trygg/Lade, ble det i løpet av natten, hengt opp flere protest-bannere rundt om på Rosenborgs treningsanlegg og klubbhus. «Ta dåkker sammen» og «OBOS?» sto det på to av dem.

I et åpent skriv fra Rosenborg-supportergruppe Kjernen, kommer de med kraftig skyts mot trenerteamet mandag.

9 poeng på 9 kamper. Samme som Lillestrøm hadde i 2019. Det er nedrykkstempo, og vi forventer derfor at styret handler. Kjetil Rekdal og Geir Frigård bør nå være ferdige som hovedtrenere i RBK, heter det i skrivet.

Kjetil Rekdal har foreløpig ikke besvart NRKs henvendelse om en kommentar til saken, mens Geir Frigård ønsker ikke å kommentere utspillet til Kjernen.

– I eventyrlig form

Men å ta seg sammen trenger på ingen måte Bård Finne.

– Han er i eventyrlig form. Han har aldri vært bedre. Han leverer i kamp etter kamp etter kamp, ropte TV 2s Øyvind Alsaker da Finne sendte hjemmelaget i føringen før pause.

SUPERFORM: Bård Finne.

Lagene gikk i garderoben på 1–0 til Brann, og etter hvilen doblet Ole Didrik Blomberg, til tross for at det var Rekdals menn som spilte seg fram til de største sjansene.

– Vi må bli bedre til å ta vare på ballen. Og så må vi vende spillet mye mer. Brann er intensive i presset sitt, var Rekdals bestilling til spillerne sine i pausen.

Kampbildet var tidvis kaotisk, og tempoet var høyt. På benken satt en tilsynelatende nervøs og urolig Rekdal og så at hans elleve utvalgte bommet på sjanse etter sjanse.

Straffefortvilelse og glede

Kristall Máni Ingason fikk en eventyrlig mulighet til å redusere i den andre omgangen, men bommet fra straffemerket. Heldigvis for islendingen sto Brann-keeper Mathias Dyngeland litt for langt ute da han reddet straffen og den måtte bli tatt på nytt.

– Enda mer drama, kommenterte Alsaker da det ble klart at gjestene fikk en ny sjanse fra straffemerket.

REDUSERTE: Markus Henriksen var sikker på sin straffe.

Rekdal var tydelig på at han ville ha en ny straffeskytter i aksjon, noe Brann-spillerne og -supporterne var svært lite fornøyd med. Men til høylytt pipekonsert satte Henriksen ballen trygt i mål.

og så punkterte Finne kampen.

– Slik er det i fotball, du får som fortjent, sier RBK-kaptein Henriksen til NRK etter kampslutt.

– Vi er nødt til å se på realiteten. Vi er der vi er, av en grunn, fortsetter han.

– Er dere et bunnlag?

– Vi er der vi er. Jeg har ikke sett så mye på tabellen, men vi er jo nærmere bunnen enn toppen. Det er realiteten.

• Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

– Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
  • Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen.

– Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB.

Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund.

For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene.

Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne.

31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag.

I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode.

Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL.

– Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet?

– Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén.

Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler.

Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker.

Casper Ruud
  • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.