Hopp til innhold

Rekdal innkalt til møte – supportergruppe mener han nå bør være ferdig

Det går fra vondt til verre for Rosenborg og Kjetil Rekdal. Mandag ble det nok en nedtur, og onsdag skal han være innkalt til klubbens styremøte.

Brann - Rosenborg (Eliteserien)

UNDER PRESS: Kjetil Rekdal.

Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Stolpeskudd, enorme sjanser og nye straffemuligheter. Alt uten resultat. I hvert fall poengmessig.

Det er fasiten for et Rosenborg i krise etter besøk på Brann Stadion mandag kveld. Markus Henriksen reduserte fra straffemerket 20 minutter før slutt, men til liten hjelp.

I stedet var det vertene som fikk mest å juble for etter sine tre scoringer – i kampen de vinner 3–1.

– Føler du deg presset?

– Ja, det er jo ikke noe gøy å tape kamper. Den eneste veien ut av det er å bli bedre og utvikle oss. I dag får vi vist frem en del gode ting, men vi må vise mer gode ting i 90 minutter, sier Rosenborg-trener Kjetil Rekdal til NRK.

Mandag kveld skriver Adressa at klubbens trenere er innkalt til onsdagens styremøte.

For mandagens tap betyr at marerittstarten på sesongen fortsetter for Rosenborg, som står med ni poeng etter ni kamper. Etter cupkampen mot Trygg/Lade, ble det i løpet av natten, hengt opp flere protest-bannere rundt om på Rosenborgs treningsanlegg og klubbhus. «Ta dåkker sammen» og «OBOS?» sto det på to av dem.

I et åpent skriv fra Rosenborg-supportergruppe Kjernen, kommer de med kraftig skyts mot trenerteamet mandag.

9 poeng på 9 kamper. Samme som Lillestrøm hadde i 2019. Det er nedrykkstempo, og vi forventer derfor at styret handler. Kjetil Rekdal og Geir Frigård bør nå være ferdige som hovedtrenere i RBK, heter det i skrivet.

Kjetil Rekdal har foreløpig ikke besvart NRKs henvendelse om en kommentar til saken, mens Geir Frigård ønsker ikke å kommentere utspillet til Kjernen.

– I eventyrlig form

Men å ta seg sammen trenger på ingen måte Bård Finne.

– Han er i eventyrlig form. Han har aldri vært bedre. Han leverer i kamp etter kamp etter kamp, ropte TV 2s Øyvind Alsaker da Finne sendte hjemmelaget i føringen før pause.

Brann - Rosenborg (Eliteserien)

SUPERFORM: Bård Finne.

Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Lagene gikk i garderoben på 1–0 til Brann, og etter hvilen doblet Ole Didrik Blomberg, til tross for at det var Rekdals menn som spilte seg fram til de største sjansene.

– Vi må bli bedre til å ta vare på ballen. Og så må vi vende spillet mye mer. Brann er intensive i presset sitt, var Rekdals bestilling til spillerne sine i pausen.

Kampbildet var tidvis kaotisk, og tempoet var høyt. På benken satt en tilsynelatende nervøs og urolig Rekdal og så at hans elleve utvalgte bommet på sjanse etter sjanse.

Straffefortvilelse og glede

Kristall Máni Ingason fikk en eventyrlig mulighet til å redusere i den andre omgangen, men bommet fra straffemerket. Heldigvis for islendingen sto Brann-keeper Mathias Dyngeland litt for langt ute da han reddet straffen og den måtte bli tatt på nytt.

– Enda mer drama, kommenterte Alsaker da det ble klart at gjestene fikk en ny sjanse fra straffemerket.

Brann - Rosenborg (Eliteserien)

REDUSERTE: Markus Henriksen var sikker på sin straffe.

Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Rekdal var tydelig på at han ville ha en ny straffeskytter i aksjon, noe Brann-spillerne og -supporterne var svært lite fornøyd med. Men til høylytt pipekonsert satte Henriksen ballen trygt i mål.

og så punkterte Finne kampen.

– Slik er det i fotball, du får som fortjent, sier RBK-kaptein Henriksen til NRK etter kampslutt.

– Vi er nødt til å se på realiteten. Vi er der vi er, av en grunn, fortsetter han.

– Er dere et bunnlag?

– Vi er der vi er. Jeg har ikke sett så mye på tabellen, men vi er jo nærmere bunnen enn toppen. Det er realiteten.

Siste nytt

 • Ny opptur for Manchester United

  Manchester United fikk en ny opptur da Crystal Palace ble slått 3-0 i ligacupen.

  Erik ten Hag sendte et United-lag med både Harry Maguire og Mason Mount på banen fra start i den eneste kampen mellom to Premier League-lag tirsdag. Alejandro Garnacho satte inn ledermålet snaut midtveis i første omgang da han omsatte et innlegg fra Diogo Dalot.

  Casemiro nikket inn 2-0 etter en snau halvtime på innlegg fra Mount, og tidlig i 2. omgang punkterte Anthony Martial kampen med assist fra Casemiro.

  United brøt en rekke på tre strake tap med sliteseieren over Burnley lørdag. (NTB)

  rXvoOqlFr40
  Foto: AP
 • Magnus Carlsen vant på utrolig vis – klar for finale

  Magnus Carlsen vant semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i den sjette Champions Chess-turneringen og er på vei mot en ny topplassering.

  Etter remis i de to første partiene vant Carlsen det tredje med hvite brikker etter 47 trekk. Nepomnjasjtsjij måtte vinne det siste ordinære partiet og skaffet seg et stort overtak. På et tidspunkt sto han fem bønder over på brettet, men Carlsen forsvarte seg ypperlig i en tilsynelatende tapt stilling og sikret remis etter 129 trekk.

  Carlsen har vunnet tre av de fire CCT-turneringene han har deltatt i tidligere i år, og ble nummer tre i den siste. Onsdag møter han Maxime Vachier-Lagrave i første finale.

  Siden det spilles etter dobbelt utslagssystem, er det ikke over enten han vinner eller taper da. Vinner han, får han to muligheter til å sikre turneringsseieren mot vinneren av taperrunden.

  Taper han for Vachier-Lagrave, må han vinne to kamper i taperrunden og deretter slå Vachier-Lagrave to ganger for å gå helt til topps. (NTB)

  9NJzb0THUzc
  Foto: NTB
 • Opptur for Nyland og Sevilla

  Ørjan Nyland fikk nok en kamp mellom stengene da Sevilla slo Almería 5-1 og tok et langt steg bort fra bunnstriden i La Liga.

  Den norske landslagsmålvakten voktet Sevilla-målet for annen kamp på rad. Etter å ha holdt nullen i den målløse debutkampen mot Osasuna slapp han inn sitt første mål, men det kom på straffespark og da kampen allerede var avgjort.

  Nyland var etter det velplasserte straffesparket fra Luis Suárez, men manglet noen centimeter på å nå helt fram. Straffesparket ble dømt etter at Nyland enkelt fanget et innlegg. Bak ryggen hans var nemlig Suárez felt av Jesus Navas.

  Da ledet Sevilla allerede 4-0. I det 7. minutt nikket Youssef En-Nesyri inn returen fra tverrliggeren etter at Loïc Bades hodestøt på et hjørnespark.

  Minuttet senere doblet Dodi Lukebakio da han gjorde to lekre dragninger og skjøt i krysset. Samme mann hadde litt senere en akrobatisk avslutning på innlegg fra Erik Lamela, men keeper Luis Maximiano gjorde en kjemperedning.

  Suso sørget for at det sto 3-0 til pause, og tidlig i 2. omgang økte Lamela via en motspiller. Etter reduseringen satte Kike Salas punktum. (NTB)

  Fotball, EM-kvalifisering: Norge - Georgia (2-1)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste