Hopp til innhold
OBOS-Ligaen fotball 2017, Kvalifiseringskamp til eliteserien. Ranheim-Sogndal. 5-4
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Ranheim Fotball

Oppsummert

Ranheim IL ble stiftet i 1901. Ranheim har tidligere spilt i Norgesserien og Hovedserien. Etter å ha spilt i førstedivisjon siden 2010, rykket de opp til Eliteserien før 2018-sesongen.

 • Røsten lånes ut til Ranheim

  Midtstopper Håkon Røsten (19) skal spille for Ranheim i 1. divisjon fram til juni. Han kommer på lån fra Rosenborg.

  Røsten slutter seg til Ranheim som en del av den nasjonale utlånsavtalen for spillere mellom 18 og 22 år.

  – Det blir veldig bra, og ikke minst lærerikt. Jeg har ikke byttet så mange klubber. Det blir bra å komme til en så fin plass, med så mye fine folk blir bra det, sier Røsten til Ranheims nettsider.

  UEFA Europa Conference League 2023: Rosenborg - Crusaders (3-2)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Fotballakademi Ranheim

  Fotballklubben Ranheim styrker arbeidet med rekruttering og vil fortsette å realisere drømmer for unge trøndere. I ei pressemelding skriver klubben at Ranheim Fotball Topp har en ambisjon om å bidra positivt til å løfte trøndersk fotball gjennom etableringen av akademi.

  Neste år vil Ranheim Toppfotball bestå av A-tropp, U19-tropp med overårige og en U16-tropp. Det skal også være definerte plasser for unge spillere i troppen til A-laget. I etableringsfasen av akademiet vil spillertroppene i stor grad utgjøres av spillere som allerede er i Ranheim Fotball.

  NM i fotball 2019. Ranheim møter Brann.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Ranheim tapte mot Fredrikstad

  Ranheim Fotball tapte 2–1 for Fredrikstad Fotballklubb under lørdagens kamp på Extra Arena i Trondheim. Fredrikstad sikret seg tre nye poeng etter at de scoret to ganger i andre omgang.

  Ranheim holdt lenge følge med serielederne, og det sto 0–0 til pause etter en jevnspilt første halvdel. Bendik Bye satte Ranheims eneste mål på straffespark i det 77. minutt.

Eirik Ulland Andersen scorer for Strømsgodset.