NRK Meny
Normal

Dette snakker vi om etter helgas serierunde

Lillestrøm i 1000, Strandbergs farvel, islandsk scoringsshow, og Moldes triple straffekrav – litt var det jo som skjedde i en sommerstille fotballrunde.

Tor Ole Skullerud

SINT: Molde-trener Tor Ole Skullerud var rasende på grunn av dommeravgjørelsene i kampen mot Haugesund.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

1. Lillestrøm i 1000

 Lillestrøm - Strømsgodset.
Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Lillestrøms kamp mot Strømsgodset var kanskje ingen høydare verken spillemessig eller i tabellmessig sammenheng. Men det var LSKs eliteseriekamp nummer 1000 på rad, og det har ingen i Norge maktet før. Det startet med 0-0 mot Start en aprildag i 1975, og milepælen ble rundet på Åråsen søndag kveld. Men Godset og Gustav Wikheim ødela festen for jubilanten.

Laster Twitter-innhold

2. Strandbergs siste – foreløpig

Strandberg
Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Stefan Strandberg sa farvel til Rosenborg før han reiser til Russland og Krasnodar. – Jeg håper dette ikke er et farvel, men et «på gjensyn» , sa han etter 3-0 over Odd og solid tabelledelse foran sommerpausen. Der ble ellers Ole Kristian Selnæs den store spilleren, og han viste hvorfor storklubbene vil by 20 millioner for ham.

Laster Twitter-innhold

3. To lag i ulike heiser

Mjøndalen - Bodø/Glimt
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Mjøndalen begynte sesongen med stor entusiasme og svevde høyt på tabellen. Så meldte motgangen seg. Bodø/Glimt startet på bunn og ble tidlig avskrevet av ekspertisen. Søndag møttes de på Nedre Eiker med 2-1 til Glimt som resultat. Nå er Mjøndalen på nedrykksplass, mens Glimt er på trygg grunn etter sin tredje strake seier.

4. Islendingenes superlørdag

Jon Dadi Bödvarsson
Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Viking avsluttet vårsesongen med 4-1 over Aalesund, og det var islendingene som stod for det meste av det beste. Jon Dadi Bødvarsson scoret to og Indridi Sigurdsson ett. Speiselt Bødvarssons 3-0-mål var av dem man husker – rundens perle. Og som om ikke det var nok fra øya vest i havet, satte Elias Mar Omarsson inn et vakkert mål da Vålerenga slo et blekt Sandefjord 2-0.

Laster Twitter-innhold

5. «Sommerdaft», men ingen krise

Vålerenga scorer
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Sandefjord har ikke vunnet siden april, og gjorde det ikke denne helga heller . Trener Lars Bohinen fant nok opp et nytt begrep da han beskrev kampen som «sommerdaff». Nå begynner det å bli uhyggelig langt opp til sikker plass, og det er litt av et fjell klubben må bestige i høst for å overleve. Men er det krise i klubben?

– Nei, var Bohinens kontante svar.

Laster Twitter-innhold

6. Molde krevde tre straffer på fem minutter

Tommy Høiland og Dusan Cvetinovic
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Molde stanget og stanget mot Haugesund, men klarte aldri å utlikne gjestene tidlige ledelse. I kampens siste fem minutter ropte de på straffe tre ganger , og tv-bildene viste at de hadde en god sak i minst to av tilfellene.

– Jeg tror aldri jeg har vært så sint, sa Molde-trener Tor Ole Skullerud.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.