– Feig og stygg takling som bør straffes hardere

Mjøndalen-trener Vegard Handsen er lite fornøyd med at Haugesunds Dusan Cvetinovic ikke ble utvist etter dette karatesparket.

Dusan Cvetinovic og

STEMPLING: Haugesunds Dusan Cvetinovic (t.h.) slapp unna med gult kort etter denne stemplingen av Mjøndalens Alagie Sosseh.

I oppsummeringen av helgens eliteserierunde fremstår taklingen i Haugesund som den store «snakkisen».

HELE BILDET: Slik så stemplingen til Haugesunds serbiske forsvarsspiller, Dusan Cvetinovic, ut. Den det gikk utover var Mjøndalens Alagie Sosseh.

1. Karatespark

– Det er en god karatetakling, sier Dusan Cvetinovic når NRK viser han en video av den stygge taklingen like etter kampslutt mot Mjøndalen.

Han sier det med et lite glimt i øyet, men tar ikke selvkritikk.

Dét liker ikke Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

– Den er stygg, sier Hansen og legger til:

– Jeg synes det er ufint å gå inn på den måten. Det er et feigt innhopp med knottene først og det synes jeg kan straffes enda hardere.

Det var på stillingen 1-0 til Haugesund Cvetinovic gikk i hodeduell med Mjøndalens Alagie Sosseh. Problemet var bare at Cvetinovic gikk inn med knottene først. Et regelrett - og svært åpenlyst - karatespark i ryggen sendte Mjøndalen-spilleren i bakken.

Like drøyt som taklingen var, mener mange det er at Haugesund-spilleren slapp unna med bare gult kort.

Blant dem hans egen trener.

– Jeg synes det er «uvørent» av Dusan og han er heldig som slipper rødt kort, sier trener Jostein Grindhaug til NRK.

Dusan selv oppsummerer det hele slik:

– Dommeren er sjefen og han bestemmer. Det er ikke min jobb å tenke på sånne ting. Jeg kan ikke endre noe nå.

Ifølge TV 2 ville ikke dommer Trond Ivar Døvle uttale seg om situasjonen etter kampen, men han skal ifølge kanalen ikke ha villet innrømme at han gjorde feil og påpekt at intensiteten i situasjonen ikke var så høy.

(Les videre under bildet.)

Laster Twitter-innhold

2. Rosenborg mot poengrekord

Et mer lystig samtaleemne kom etter Rosenborgs seier borte mot Sarpsborg. Trønderne er nemlig nå på full fart mot Moldes poengrekord fra i fjor. Da stoppet seriemesteren på 71 poeng.

RBK står nå med 32 poeng på 13 kamper og ligger foran skjema til å ta moldensernes rekord.

Trønderne har også eliteseriens toppscorer i Alexander Søderlund. Selv om han ikke scoret søndag, står 27-åringen med 12 nettkjenninger hittil.

Mike Jensen

MÅLSCORERE: Rosenborgs målscorere mot Sarpsborg 08 søndag: Mike Jensen og Pål André Helland.

3. Kamara-sløseri

Molde, på sin side, misset en god sjanse til å kutte inn på forspranget til Vålerenga da de to lagene møttes lørdag. Han som trolig irriterer seg mest over 0-0-kampen, er Ola Kamara.

Molde-spissen hadde to gigantiske sjanser til å avgjøre. Først bommet han fra tre meters hold og så fra fem meter - på overtid.

– Jeg er mest skuffet over den siste sjansen. Den har jeg gått og ventet på og så klarer jeg å dytte den utenfor. Det er helt sykt, sa han etter kampen.

Vålerenga ligger på tredjeplass, tre poeng foran Molde på femte. Molde møter serieleder Rosenborg i neste runde.

4. 19-åring scoret etter ett minutt

Tenk deg at du har sittet en hel kamp på benken. Målene har rent inn begge veier, men laget ditt ligger under 3-2.

Når du så endelig blir byttet inn, ett minutt før slutt, blir det straffe.

Slik hadde Starts 19-åring Lars-Jørgen Salvesen det i kampen mot Odd på fredag. Da sjansen til å score i siste spilleminutt kom, lot ikke 19-åringen seg be to ganger.

– Jeg tar den, sa han ifølge Fædrelandsvennen.

Og mål ble det, selv om det var Salvesens første spark på ballen. Til Odd-trenerens store fortvilelse.

– Når vi scorer tre mål på hjemmebane, skal det selvfølgelig holde til sier, sa Dag-Eilev Fagermo etter at han hadde sett seieren glippe i siste spilleminutt.

5. Sandefjord-poeng

Tabelljumbo Sandefjord har ikke for vane å ta poeng hver helg, derfor smakte det nok ekstra godt da de fikk ett fredag.

Det ene sårt trengte poenget kom etter 0-0 hjemme mot Lillestrøm. Selv om det ikke ble seier, ble det i hvert fall ikke tap. Slik som i de ni foregående kampene.

6. Tabber i nord

Bodø/Glimt sliter også i bunn av tabellen, kun ett poeng foran Sandefjord, og søndagens oppvisning hjemme mot Viking ga ikke fansen (mange av dem gikk lenge før kampslutt) særlig ro i sjelen.

Det var ikke spilt et kvarter en gang på Aspmyra da Glimts midtstopper Brede Moe sto for det som må kunne karakteriseres som en forsvarstabbe. Upresset i eget forsvar brukte han for lang tid med ballen. Ballen ble dermed snappet opp av Suleiman Abdullahi som løp fra Moe og endte opp alene med keeper.

Skuddet ble reddet, men Veton Berisha fanget opp returen og scoret på den.

Ti minutter før pause gikk det fra vondt til verre da Glimt-keeper Pavel Londak ikke klarte å holde et skudd fra drøyt seksten meter. Det var ikke særlig godt plassert, men gikk likevel i mål via keeperhanskene.

Kampen endte 3-0 til Viking.

PS! Vi nevner også at Brann fortsatt sliter i 1. divisjon. Søndag ble de knust hele 4-0 hjemme av Sogndal.

• Haaland tilbake med scoring i City-seier

Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen.

City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken.

Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb.

Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål.

Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over.

Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne.

Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål.

Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.

Erling Braut Haaland
  • Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen

Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0.

FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier.

Morten Bjørlo ble dagens mann.

Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen.

– Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)

Fredrikstad
  • Molde holder følge med Bodø/Glimt – slo Haugesund 2-1

To tidlige mål sørget for at Molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien søndag.

Med trepoengeren holder stadig Molde følge med serieleder Glimt. De har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt.

Magnus Wolff Eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. Deretter la Kristian Eriksen på til 2-0. Sory Diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang.

Både Fredrik Gulbrandsen og Eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. Gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på Eriksens mål. (NTB)

Molde
  • Strømsgodset slapp med skrekken – reddet uavgjort mot KBK

Nyopprykkede Kristiansund sjokkerte Strømsgodset i førsteomgangen, men hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen og berget 2-2.

Strømsgodset gikk inn i oppgjøret med tre strake seirer. Med ett poeng søndag henger de fortsatt med i toppen av Eliteserien.

KBK har også imponert i sesongåpningen. Klubben ga hjemmelaget et vanskelig utgangspunkt før andreomgangen søndag.

Oskar Sivertsen sendte KBK opp i ledelsen fra straffemerket etter 20 minutter.

Kort tid senere stanget Willumsson inn 2-0.

Godset jaktet scoring, og kaptein Gustav Valsvik tok ansvar. 30-åringen headet inn reduseringen på bakerste stolpe.

Kort tid senere satt også Elias Melkersen hodet til ballen og ordnet 2-2.

Det sikret ett poeng til hvert av lagene. (NTB)

Strømsgodset
  • Ada Hegerberg og Lyon til Champions League-finale – klart for norsk duell

Lyon gjorde jobben og vant 5-3 over to oppgjør mot Paris Saint-Germain i semifinalen av kvinnenes Champions League. I finalen møter de Barcelona.

Lyon hadde med seg 3-2 fra det første oppgjøret, og hvittrøyene sikret finaleplass etter 2-1 i kamp to.

Det gjorde de uten Ada Hegerberg på banen. Landslagsspissen har ikke spilt en kamp siden 9. mars.

I finalen møter de Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engens Barcelona. Den regjerende Champions League-mesteren ble lørdag finaleklar for fjerde år på rad etter å ha slått Chelsea 2-1 over to kamper.

Med andre ord er det duket for en finale mellom tungvekterne i klubbfotball for kvinner. I Bilbao 25. mai ønsker Graham Hansen & co. revansje for finaletapene mot samme motstander i 2019 og 2022. (NTB)

Lyon
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.