Hopp til innhold

Dette bør du ha fått med deg i eliteseriens 10. runde

Vant Rosenborg på grunn av et billig straffespark? Var det riktig å vise ut Helland? Og hvorfor snakker folk om Espen Hoff?

Rødt kort Helland

UTVIST: Først fikk Rosenborgs Pål André Helland en billig straffe, før han i andre omgang fikk sitt andre gule kort for filming.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Les dette og du kan bli med i tirsdagens fotballdiskusjoner på jobb!

Dersom du er på jakt etter alle resultater og kampreferater, kan du sjekke vår resultatservice her!

1) Rosenborg mot skyene med straffehjelp?

Rosenborg bare fortsetter å vinne. Etter å ha snudd kampen og slått overraskelseslag og tabelltoer Stabæk leder nå trønderne eliteserien med fem poeng.

Når én tredjedel av sesongen er unnagjort er luken ned til hovedutfordrer Molde på hele åtte poeng.

Mange vil nok diskutere om Pål André Helland skulle hatt straffesparket som sørget for en betimelig redusering for Rosenborg. At samme spiller senere ble utvist for filming blir nok også et tema i lunsjen i Trøndelag.

Mot Stabæk scoret dessuten Alexander Søderlund to nye mål, som gjør at han har puttet tolv ganger på ti kamper - landslaget neste?

2) Illsint Hoff sklir etter utvisning

I april skulle Espen Hoff blitt utvist etter å ha sparket en motspiller i skrittet. Mot Sarpsborg 08 ble han utvist da han rev ned Amin Askar på vei alene mot keeper Håkon Opdal, i kampen Start tapte 2-1.

Reaksjonen til Hoff er vel så minneverdig som selve utvisningen. På vei inn i spillertunnelen tok angrepsspilleren sats, før han i sinne skulle sparke mot en gjenstand ved veggen, men så skled han plutselig på det glatte underlaget og falt - alt foreviget på kamera. Trolig et tema til fornøyelse for mange på tirsdagens lunsj.

3) Déjà vu for Aalesund

Bare dager etter nyheten om at Trond Fredriksen får fortsette som Aalesund-trener ut året gikk sunnmøringene på en kjempesmell ála Harald Aabrekk.

På eget gress ble AaFK utspilt av Viking på medaljejakt. Stavanger-laget ga seg ikke før fire baller lå i nettet bak keeper Andreas Lie.

Med tre seiere på rad og 4-0 på bortebane er Stavanger-laget plutselig bare ett poeng bak Vålerenga på tredjeplass.

4) Nord-Norge fortsatt i bunn

Tromsø brøt tapsrekken på fem kamper da de karret seg til uavgjort og 2-2 hjemme mot Dag Eilev Fagermos Odd.

Det var akkurat nok til å passere rivalen Bodø/Glimt (som tapte 3-0 mot Lillestrøm) på tabellen med bedre målforskjell. De to klubbene ligger nå helt sist i eliteserien med fem poeng hver, ett poeng bak Sandefjord og fem poeng bak Start over nedrykksstreken.

Hvor skal dette ende for Nord-Norge? I 1. divisjon?

5) Gatts skademareritt

NRK fortalte onsdag historien om Joshua Gatt som endelig var spilleklar etter 23 måneder borte fra fotballen. Fredag fikk amerikaneren komme innpå i 3-0-seieren i Mjøndalen.

Men etter bare litt over ett minutt på banen måtte den leddbånd-plagede angriperen rusle av banen med skade igjen.

Vi krysser fingrene for at skademarerittet ikke fortsetter for Gatt.

6) Mange utklassinger

Denne serierunden var som vanlig full av scoringer. Få europeiske ligaer kan konkurrere med eliteserien i antall mål. Denne runden endte imidlertid halvparten av kampene med 3-0 eller 4-0.

I Mjøndalen vant Molde 3-0 fredag. Søndag fulgte Haugesund opp med en imponerende 4-0-seier over 2013-seriemesteren Strømsgodset.

Mandag vant også Lillestrøm (Bodø/Glimt) og Vålerenga 3-0 (Sandefjord), mens altså Viking beholdt smultringen da de scoret fire mot Aalesund.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Lund på 5.-plass i EM

    Bergensroeren Maia Emilie Lund (29) fikk en tøff finale og ble nummer fem i lettvekt singlesculler i ro-EM i ungarske Szeged.

    Det ble ikke helt finalen medaljekandidaten Lund hadde drømt om. I tøff motvind ble avstandene store, og den norske roeren kom aldri nær en plass på seierspallen.

    Lund havnet 38,76 sekunder bak vinneren og 21,04 sekunder bak bronseplassen. (NTB)

    Roing Mediedag
    Foto: Javad Parsa / NTB
  • Burnley tar affære etter fansens United-hets

    Enkelte Burnley-supportere kan være i trøbbel etter å ha oppført seg dårlig under bortekampen mot Manchester United i Premier League lørdag.

    I etterkant av kampen har Burnley publisert en uttalelse der klubben opplyser at den samarbeider med politiet for å få identifisert og straffet de involverte.

    Det var mot slutten av kampen at det kokte over for Burnley-patriotene da Zeki Amdouni scoret på straffe og utlignet til 1-1 på Old Trafford. Ufine tilrop og bevegelser, tilsynelatende for å minne United-supporterne på flyulykken i München i 1958, var blant ingrediensene på bortetribunen.

    I bilder som spres i sosiale medier, er det særlig en Burnley-tilhenger som åpenbart lager flybevegelser med armene, og samme mann roper angivelig «Munich», ifølge britisk presse. (NTB)

    td82kbnivsA
    Foto: AP
  • Messi herjet foran rekordpublikum

    Over 65.000 tilskuere møtte opp for å se New England Revolution i aksjon mot Inter Miami og Lionel Messi i MLS. Argentineren ga hjemmefansen en sur kveld.

    Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat.

    Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina.

    – Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen. (NTB)

    6Qza6mzjKT8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal