Viking ydmyket Aalesund i Stavanger

Bortelaget klarte aldri å hamle opp med et eksplosivt Viking-lag, som nå for alvor er med i medaljekampen.

Viking - Aalesund

Viking jubler etter mål under eliteseriekampen mot Aalesund på Viking stadion. Kampen endte 4-1 til hjemmelaget.

– I dag spilte vi fin fotball. Det var en god følelse, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Viking styrte spillet allerede fra start. Etter knapt fire minutter satte Suleiman Abdullahi kampens første mål.

Og det var hjemmelaget som fortsatte å holde presset oppe, med flere gode målsjanser. Først etter drøyt 20 minutter begynte Aalesund å spille seg sakte inn i kampen.

Vikings Andre Danielsen i duell med Aron Thrandarson. Det var hjemmelaget som vant de fleste duellene.

Viking styrte resten av omgangen

Likevel ble det ikke de helt store sjansene, og etter 29 minutter var det igjen Viking sin tur. Jón Dadi Bödvarsson fikk servert en drømmepasning fra Samuel Adegbenro, som han enkelt satte i mål.

Viking fortsatte å true i målområdet, med to stolpeskudd fra Abdullahi på få minutter. Full uttelling ble det nok en gang for Bödvarsson to minutter før pause. Islendingen fikk drømmetreff, og dundret ballen i krysset.

– Det var en deilig scoring. Jeg fikk ballen på låret, og traff den akkurat slik jeg skulle, sier tomålsscoreren til NRK etter kampen.

Aalesund kom tilbake

Bortelaget hadde tydeligvis hatt et skikkelig oppvaskmøte i pausen, for det var et helt annet Aalesund-lag som kom på banen i andre omgang.

Reduseringen kom etter 61 minutter ved Mostafa Abdellaoue, som satte ballen i mål på kloss hold foran et passivt Viking-forsvar.

Gleden ble imidlertid kortvarig. Fire minutter senere header Vikings Indridi Sigurdsson ballen enkelt i mål.

Det ble også kampens femte og siste scoring.

– Vi hever oss etter pause, men alt i alt vinner Viking fullt fortjent, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen.