Hopp til innhold

Disse 7 hendelsene bør du få med deg fra serierunde 4

Et hjørnespark rett i mål, Stabæk-sjokket og Mjøndalen som utlignet da overtiden var ute. Det er noe av det den fjerde serierunden hadde å by på.

Odd-Mjøndalen

RETT I MÅL: Denne scoringen blir nok husket en stund.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Har du ikke fått med deg alt som har skjedd denne serierunden i eliteserien? Vi hjelper deg med det viktigste.

1. To mål på under ett minutt

Stabæk-jubel

IMPONERER: Stabæk slo Lillestrøm på bortebane.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Stabæk fortsetter å imponere i årets eliteserie. Borte mot Lillestrøm fikk de en skikkelig vitamininnsprøytning inn mot pause med to mål på under ett minutt. Ernest Assante og Kamal Issah sto for scoringene på tampen av førsteomgangen.

2. Selvmål sikret Glimts første poeng

Bodø/Glimt jubler

ENDELIG: Bodø/Glimt kan juble for sitt første poeng.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Bodø/Glimt så ut til å gå på sitt fjerde tap på like mange forsøk denne sesongen. Men så kom hjelpen fra hjemmelaget i Sarpsborg. På stillingen 2–1 headet Ole Christoffer Heieren Hansen ballen inn i eget mål og sørget for 2–2. Dermed hoppet Glimt opp fra bunnplassen i eliteserien.

3. Med Color Line rett til førstedivisjon?

Aalesund

TAP: Aalesund har fått en tung start på sesongen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

For på bunn er det Aalesund som ligger, og nå kan ikke lenger Aafk si at tapene bare har kommet mot topplagene Rosenborg og Molde. Denne runden ble TIL for sterke på Color Line Stadion. 18 år gamle Mikael Ingebrigtsen og Zdenek Ondrasek sørget for det.

4. Espen Ruuds høyrefot

Odd-Mjøndalen

ER DET MULIG? Espen Ruud skrur inn sitt andre mål for dagen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Først skrudde Odd-spilleren inn et frispark fra spiss vinkel, før han skrudde inn et hjørnespark ti minutter senere. Dermed sørget han for at Odd ledet 2–0 mot Mjøndalen til pause.

5. Mjøndalens sjokk-utligning

Mjøndalen-jubel

ETT POENG: Mjøndalen sikret uavgjort mot Odd i Skien.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Da alle trodde at Espens Ruuds høyrefot hadde avgjort kampen i Skien, kom Mjøndalen sterkt tilbake. Noen sekunder over overtiden headet Sanel Kapidzic inn utligningen som gjør at Mjøndalen er ubeseiret til nå i eliteserien.

6. Braatens omdiskuterte involvering

Braaten og Opdal

FRISPARK: Burde Daniel Braaten vært avblåst i denne situasjonen?

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Start-trener Mons Ivar Mjelde var ikke i tvil om at hans keeper Håkon Opdal skulle hatt frispark etter duellen med Daniel Braaten. Etter duellen endte ballen hos Herman Stengel som scoret og sikret 3–2 seier til Vålerenga i Kristiansand. – Målet skulle aldri vært godkjent, mente Mjelde hardnakket. Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sa seg ikke uenig.

7. Skotsk bursdagshelt

Rosenborg-jubel

SHOW: Rosenborg jubler etter scoring mot Viking.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Liam Henderson gjør som resten av Rosenborg-laget og begynner å bøtte inn med mål. Han åpnet scoringskontoen med to mål borte mot Viking. Og det på sin egen bursdag.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Norske seilere viste storform

    Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i OL-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.

    Mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens Høst sikret bronsen i laser. Det er årsbeste for Høst denne sesongen.

    – Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille der seilingen skal foregå. Verdenscupregattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i Norges Seilforbund Eirik Verås Larsen.

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

    Den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske Andrei-Sebastian Cornea og Marian Enache vant suverent.

    Tyskland tok sølv og Italia bronse. Det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for Juel og Solbakken.

    De forsøker å feste grepet om den norske OL-plassen i dobbeltsculler foran lekene i Paris. Oscar Helvig og Kristoffer Brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til OL.

    I verdenscupregattaen i Varese tidligere i måneden var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    (NTB)

    Iuel og Solbakken
    Foto: Norges Roforbund
  • Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

    Thea Helseth og Inger Seim Kavlie sikret historisk EM-gull i dobbeltsculler-klassen i Ungarn.

    – De seiler opp som en av favorittene i OL, kommenterte Pål Thomassen for NRK.

    – Det var strålende, helt utrolig. Jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator Lars Bjønness.

    Duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak Litauen ved 500 meter. Romania fulgte like etter. Disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. Norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til Litauen da det nærmet seg 1500 meter.

    De holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran Litauen. Romania sikret bronse.

    De norske jentene slo Romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. Romania har ikke har blitt slått siden 2019.

    Jenny Rørvik, som har rodd sammen med Helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. Dette ble gjort for å finne den beste båten til OL i Paris.

    – All ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. Det står det all respekt av, sier Bjønness.

    Roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. I forkant av EM uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i OL/PL i Paris»

    Roing
    Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal