– Vegard har det ubeskrivelige, det man ikke kan forklare

På kort tid har Vegard Bjørsmo (19) gått fra å være ukjent for de fleste til storfavoritt i «Stjernekamp». Musikkekspert Christine Dancke tror det er fordi han har det ubeskrivelige i seg.

Bildemontasje av artist Vegard Bjørsmo og musikkekspert Christine Dancke.

FAVORITT: Unggutten fra Karasjok, Vegard Bjørsmo, har fått en pangstart i karrieren. Musikkekspert Christine Dancke mener han har noe spesielt.

Foto: Anders Boine Verstad/NRK / NRK

Fra barnsben av har Vegard Bjørsmo fra Karasjok alltid prøvd å finne og skape en arena for å opptre. Derfor er det kanskje ikke så oppsiktsvekkende at han allerede som 19 år underholder hele Norge på beste sendetid i programmet «Stjernekamp».

Unggutten innrømmer at ting har gått fort, og at han vil rekke mest mulig i livet.

– Jeg har det litt travelt, alt skal skje så fort. For eksempel så hoppet jeg over 10. klasse på grunnskolen fordi jeg hadde så lyst til å jobbe med musikk, jeg klarte ikke å vente, forklarer Bjørsmo.

Portrettbilde av Vegard Bjørsmo i høstfarger

DREVEN: Vegard Bjørsmo har alltid hatt en interesse for musikk. Nå har han opptrådt for hele Norge hver lørdag kveld de siste ukene.

Foto: Anders Boine Verstad / NRK

«Helt makeløst» skrev NRKs anmelder om sangvalget til Bjørsmo.

19-åringen forklarer at det har vært spesielt å gå fra å være nesten ukjent til favoritt i Stjernekamp på utrolig kort tid. Det er også Bjørsmo som er på toppen av oddslistene til å vinne hele konkurransen.

– Det har vært veldig spesielt, den følelsen at folk virkelig liker det jeg gjør. Det er flere mer kjente artister med i «Stjernekamp», som allerede har en stor fanbase. Så da på kort tid seile opp som favoritt og at folk heier på meg føles utrolig stas.

I dag skal deltakerne opptre med KORK: – Det er som å gå på audition og være hos rektor samtidig

– Han har noe veldig spesielt

Det mener rapper, DJ, musikkanmelder, sosiolog, musikkekspert og tidligere programleder i NRK P3, Christine Dancke. Hun var gjestedommer på Stjernekamp i kategorien «norsk på norsk».

– Jeg tenker at han har noe veldig spesielt. Det er veldig vanskelig å ikke følge med på han. Han tar plass på en måte, og så har han en veldig, veldig fin stemme, sier hun.

Videre sier hun at Vegard fremstår veldig spennende både med det musikalske, men også hva det personlige angår.

Christine Dancke

IMPONERT: Musikkekspert og tidligere programleder i NRK P3, Christine Dancke er imponert over unggutten Vegard Bjørsmo.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

– Han har det som er rart å snakke om, det ubeskrivelige. Det er noen mennesker du ikke klarer å se bort fra, det tror jeg han har. Så har han samtidig evnen til å uttrykke veldig store følelser når han synger.

Dancke har erfaring med nykommere i musikkbransjen. Hun forklarer at det i dag kan være vanskelig å bli lagt merke til i mengden.

– Det at alle kan gi ut musikk gjør jo også at det er helt ekstremt mye musikk å velge mellom. Det blir vanskelig å slå igjennom.

Hun tror derimot at den gode musikken alltid vil vinne frem uansett hvor lang tid det måtte ta, og håper Vegard tar inspirasjon fra oppmerksomheten han får nå.

– Jeg håper han føler seg inspirert og ikke presset. Det haster ikke bare fordi at man plutselig har fått litt oppmerksomhet.

– Jeg visste jeg kom til å bli sliten

Sier den målrettede gutten, som innrømmer at det av og til kan føles tungt å kombinere skolegang i Musikkteaterhøyskolen og Stjernekamp.

– Jeg forsto fort at det kom til å bli tungt å kombinere de to, og jeg visste jeg kom til å bli sliten. Samtidig trives jeg så godt, det gir meg så utrolig mye å få muligheten til å stå på scenen. Jeg har lært så mye og fått jobbe med mange dyktige mennesker.

Les mer om kveldens sending her: Stjernekamp (7:10) – storband og musikal

Bjørsmo er ikke i tvil om at «Stjernekamp» har åpnet opp mange dører, og at dette bare er begynnelsen.

– Jeg påminner meg selv iblant at hvis dette ikke går hele veien, eller om det gjør det, så har jeg uansett mye i vente i fremtiden.

NRK URBI