– Det er som å gå på audition og være hos rektor samtidig

I kveld skal Stjernekamp-artistene opptre i musikal med selveste Kringkastingsorkestret i ryggen, og i storband.

Fra venstre: Knut Marius Djupvik, Vegard Bjørsmo, Emil Solli-Tangen, Ingeborg Walther og Sandra Lyng. Bak dirigent Jens Wendelboe

MUSIKAL OG STORBAND: I kveld skal artistene opptre sammen med selveste Kringkastingsorkestret, og det er ikke noe de tar lett på.

Foto: Maiken Amanda Brennås / NRK

– Kringkastingsorkestret er jo det beste orkesteret vi har i hele Norge. At de skal spille sammen med meg, det er helt uvirkelig. Jeg tror det kommer til å ta litt tid før det går opp for meg, forteller Ingeborg Walther.

En drøm som går i oppfyllelse

I kveld går Ingeborg inn i rollen som Éponine fra musikalen Les Misérables, og skal fremføre låten «On My Own». Det har hun drømt om helt siden hun så Marion Ravn i den samme rollen på folketeater.

– Da vi kulle velge hvilken sang vi skulle gjøre, falt det meg veldig naturlig å velge den. Da jeg så Les Misérables her i Oslo tenkte jeg «Herregud, jeg har så lyst til å spille den musikalen en gang», forteller Ingeborg.

Og til artistens store glede, er det Marion Ravn som er en av mentorene denne uken.

– Da jeg fikk vite det så tenkte jeg bare «Herregud, for en ressurs». Hun har jobba med og virkelig satt seg inn i den karakteren. Så det var veldig fint å være på øving med henne i går, forteller Ingeborg.

Les mer om kveldens sending her: Stjernekamp (7:10) – storband og musikal

Ingeborg Walther

GIR UT MUSIKK: I slutten av oktober gir Ingeborg ut sin første singel. Den er på norsk og handler om en kjærlighetsrelasjon.

Foto: Maiken Amanda Brennås / NRK

– Føler meg som en liten unge

Det er ikke bare Ingeborg som opplever det å skulle opptre med KORK som en stor bragd i karrieren. Vegard Bjørsmo (19) forteller at han føler seg veldig privilegert, som får muligheten til å stå på scenen sammen med hele Norges orkester.

– Jeg føler meg som en liten unge. Jeg blir så gira. Da jeg kom inn på øving for første gang, så kjente jeg at hjertet mitt begynte å dunke, forteller Vegard entusiastisk.

– Når du hører et helt orkester, også vet du at de skal spille sammen med deg og at du skal ha dem i ryggen. Det er rart, men jeg er veldig takknemlig for at jeg får muligheten, forteller han videre.

– Jeg begynte å grine

Emil Solli-Tangen ser på dette som en milepæl karrieremessig, men også personlig.

– Det er som å gå på audition og være hos rektor samtidig. Det er med litt sånn ærefrykt at man gjør det, forteller han.

I sjangeren musikal skal Emil gjøre «Send in the Clowns» fra A Little Night Music. Noe som vekker sterke følelser hos operasangeren.

– Den beskriver veldig godt en ganske tung periode i mitt liv. Jeg var rett og slett deprimert, så det blir en utfordring følelsesmessig, forteller Emil.

Emil Sollie-Tangen

– Jeg tror det blir helt fantastisk. Jeg tror det kommer til å bli en stor musikalsk aften på lørdag, forteller Emil om kveldens sending.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Men han tror det er viktig å vise at også gutter kan være sårbare, og at oppi alt dette, så finnes det noe fint ved det å være åpen og ærlig også om det vonde.

– På øvelse med Marion Ravn så måtte jeg stoppe, fordi jeg begynte å grine. Det er en veldig tung tid jeg skal synge om, men jeg tror det er viktig å prate om at det ikke bare er jenter som kan ha kjærlighetssorg, eller ha det vondt, forteller Emil.

– Så det blir litt tøft, men hvis jeg får det til så kan det bli veldig fint, sier han med et smil om munnen.

Stjernekamp ser du 19:50 på NRK1 eller i NRK TV.

Kulturstrøm

  • Fagbok til ballettpedagoger

    Norske ballettdansere får ny fagbok. Igor Ivanov og Larissa Savenkova gir nå ut «Klassisk dans, metodikk, metoder og erfaring». Nettstedet Klassiskmusikk kaller verket "en vakker bok som vil være til stor hjelp for mange pedagoger".

  • Nyttårskonsert uten publikum

    Wienerfilharmonikernes tradisjonsrike nyttårskonsert 1. januar 2021 blir ikke avlyst, men vil fremføres uten publikum, skriver den tyske nettavisen Die Presse. Dirigent blir Riccardo Muti. Konserten kringkastes til over 90 land og kan sees på NRK.