Hopp til innhold
Info fra NRK

Stjernekamp (7:10) - storband og musikal

På lørdag skal de fem gjenværende artistene opptre i storband og musikal med selveste Kringkastingsorkestret i ryggen. Ukas mentorer er Odd René Andersen og Marion Ravn.

Fra venstre: Knut Marius Djupvik, Vegard Bjørsmo, Emil Solli-Tangen, Ingeborg Walther og Sandra Lyng. Bak dirigent Jens Wendelboe

Stjernekamp-artistene har øvd sammen med Kringkastingsorkesteret i Store studio. Fra venstre: Knut Marius Djupvik, Vegard Bjørsmo, Emil Solli-Tangen, Ingeborg Walther, dirigent Jens Wendelboe (bak) og Sandra Lyng.

Foto: Maiken Amanda Brennås / NRK

NRK1 lørdag 10. oktober kl. 19.50

Til glede for mange gjør storband comeback som sjanger i Stjernekamp, etter en pause siden 2016. Artistene skal også vise seg i musikalsjangeren.

Kringkastingsorkestret ledes denne kvelden av Jens Wendelboe, som regnes som en av verdens beste orkesterledere. Han tidligere vært med i Stjernekamp både som sjangerekspert og dirigent.

Les om Stjernekamp 2020

Ukas låtvalg

Her er låtene artistene skal framføre, i den rekkefølgen de opptrer:

Storband:

  1. Emil Solli-Tangen: The Lady Is a Tramp - Frank Sinatra
  2. Ingeborg Walther: Wonderwall - Paul Anka
  3. Vegard Bjørsmo: Can't Take My Eyes Off You - Frankie Valli
  4. Sandra Lyng: (You Make me Feel Like) a Natural Woman - Aretha Franklin
  5. Knut Marius Djupvik: For Once In My Life - Sammy Davis Jr.

Musikal:

  1. Emil Solli-Tangen: Send in the Clowns fra A Little Night Music
  2. Ingeborg Walther: On My Own fra Les Misérables
  3. Vegard Bjørsmo: Waving Through a Window fra Dear Evan Hansen
  4. Sandra Lyng: Beauty and the Beast fra Beauty and the Beast
  5. Knut Marius Djupvik: Anthem fra Chess
Stjernekamp

Odd René Andersen er mentor og sjangerekspert i storband. Her sammen med Mona B. Riise under soulsendinen i 2018.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Ekspertpanelet

Stjernekamp-artistene har hatt hjelp av to mentorer denne uka: Odd René Andersen i storband og Marion Ravn i musikal. Begge sitter i dommerpanelet gjennom kvelden sammen med Stjernekamps faste ekspert Mona B. Riise.

Odd René Andersen har renommé som Norges soulkonge og en av landets ypperste vokalister. Han var frontfigur i bandet Dream Police på 80- og 90-tallet og slo gjennom som soloartist i 1995. De siste månedene har han jobbet med noen av landet beste musikere på koronaprosjektet «Odd René Andersen & the Close Shaves». De har sluppet en låt hver fredag gjennom høsten, og på lørdag kommer de ut med albumet «Read the Sign». Odd René var med i Stjernekamp som mentor og ekspert i 2018, da i sjangeren soul.

Marion Ravn

Marion Ravn har vært mentor i musikal denne uka og sitter i dommerpanelet gjennom KORK-kvelden.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Marion Ravn er i høst tilbake i rollen som Svetlana i Folketeatrets kritikerroste forestilling «Chess» på Folketeatret, etter nesten seks måneders spillestopp på grunn av korona. Hun gjorde også stor suksess på Folketeatret for noen år siden i rollen som Eponine i «Les Miserables». Marion slo gjennom som popartist for 21 år siden sammen med Marit Larsen i suksessduoen M2M. Siden har hun markert seg som artist både i inn- og utland, som programleder og som medvirkende på musikalscenen.

Stjernekamp - øving med KORK

PRØVEDAG MED KORK: Fra venstre Knut Marius Djupvik, Vegard Bjørsmo, Emil Solli-Tangen, Ingeborg Walther og Sandra Lyng. Bak orkesterleder Jens Wendelboe.

Foto: Helene Amlie / NRK

Direktesendt med publikum

Stjernekamp sendes direkte fra Screen Studios i Nydalen kl. 19.50-21.30, med cirka 110 publikummere til stede i salen i tråd med gjeldende smittevernregler (familier/kohorter sitter sammen, men med minst en meters avstand til andre grupper).

Ved ønske om intervju med artister og/eller akkreditering i studio/presserom, ta kontakt med kommunikasjonsansvarlige Andreas Blaauw-Hval (938 06 042) eller Helene Amlie (951 00 299).

Slik stemmer du

Du kan avgi stemmer på to måter: Via nrk.no/stem (tre gratis stemmer) og via SMS (ubegrenset antall stemmer).

Stemmevinduet åpner først når alle låtene i begge sjangre er framført og programleder gir klarsignal. Programleder varsler også når avstemningen er avsluttet. Stemmer sendt før eller etter dette vil ikke telle med. Pass også på at du ikke ser på sendingen med forsinkelse.

Hvis du ønsker å avgi flere stemmer på en eller flere artister, sender du nummeret til din(e) favoritt(er) på SMS til 26600. Det koster kr 3,- per melding (pluss eventuell kostnad for å sende SMS, dersom du ikke har gratis SMS i ditt abonnement).

Du kan avgi tre gratis stemmer ved å gå inn på nrk.no/stem. Her må du først logge deg inn som NRK-bruker. Dersom du ikke har en bruker fra før, må du opprette en først - det er helt gratis.

Stjernekamp - hiphop oh gruppeoppgave

Disse fem artistene gikk videre fra hiphop og gruppeoppgave: 3. oktober: Foran f.v. Emil Solli-Tangen og Vegard Bjørsmo. Bak f.v. Ingeborg Walther, Sandra Lyng og Knut Marius Djupvik. Alle i antrekkene fra gruppeoppgavene eurodance - "Cotton Eye Joe" og "Barbie Girl".

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK