Norsk

Ođđasat - norsk

 • 39 spann påmeldt til jubileet

  Det er så langt 39 kjørere som har meldt seg på Finnmarksløpet i 2020. Blant de påmeldte er Hanna Lyrek. Hun vant 600-kilometersklassen i år, men er påmeldt i 1200-kilometersklassen neste år. Da feirer Finnmarksløpet den 40. utgaven av hundeløpet.

  Hanna Lyrek, vinner av Finnmarksløpet 500 km 2019
  Foto: Morten Broks
 • Æresdoktor hedret i Snåsa

  Sverre Fjellheim og Inga Mortensson mottok i kveld utmerkelse for utnevnelse til æresdoktor ved World Indigenous Nations University (WINU). Fjellheim mottok utmerkelsen for sitt arbeid med dokumentasjon av sørsamisk historie, og Mortensson for å overføre tradisjonell samisk kunnskap i skolen og til kommende generasjoner.

  Æresdoktor
  Foto: Vaino Rensberg / NRK
 • FeFo sier nei til Elkem

  Styret i Finnmarkseiendommen (FeFo) sier nei til Elkems utvidelse av kvartsittbruddet i Tana. – Dette vil påføre reindriften i området negative konsekvenser av slik grad at reindriften vanskelig kan videreføres, sier FeFo.

  FeFo-styret 2019
  Foto: Jan Henrik Hætta / FeFo
 • Har felt 138 dyr i Finnmark

  Elgjakten startet 1. september i Kautokeino og Karasjok i Finnmark. I resten av fylket starter jakten 25. september. Det er så langt i jakten i de to områdene felt 138 dyr. Jakta varer her fram til 13. oktober. Lemet J. Nystad har felt ett av dyrene.

  En elgokse ble felt i karasjok under elgjakten 2019 av Lemet Johanas Nystad
  Foto: Privat
 • Tiltalt for overgrep

  En mann i 30-årene i Tromsø er tiltalt for å ha forgrepet seg på en psykisk utviklingshemmet kvinne. Han skal flere ganger ha skaffet seg seksuell omgang ved å utnytte hennes psykiske utviklingshemming. Saken skal opp for Nord-Troms tingrett i desember.

Radio

TV

Nyheter på samisk
Vi har blitt kjent med hverdagen deres gjennom serien "Rensköterna" på SVT, nå er dem gjester i "Studio Sápmi". I tillegg kommer gruppa som blander salmer med joik, er de redd for å provosere noen?