Norsk

Gákterámis plakat
Foto: Lena Marja Myrskog / NRK

Ođđasat - norsk

Oppsummert

Korte nyhetsmeldinger fra NRK Sápmi.

 • Karasjok i norgestoppen

  Over halvparten av innbyggerne i Karasjok kommune er nå fullvaksinert mot koronaviruset. Ifølge FHI er Karasjok kun slått av Utsira i Rogaland, om man regner andel av innbyggere som har fått to vaksinedoser. Alta ligger på bunn av statistikken.

 • Truet festivaldeltakere med kniv

  I forbindelse med en festival på Bugøynes, nordvest for Kirkenes måtte politiet rykke ut etter flere voldsepisoder. Blandt annet har en mann i 30-årene tatt med seg en kniv inn på festivalområdet, og truet både gjester og vakter med denne, skriver VG.

  Twitter politiet i Finnmark 1 august 2021.
  Foto: Politiet i Finnmark
 • Telias 4G-nett nede i Nord-Norge

  Telia har tekniske problemer med en basestasjon, noe som gjør at selskapets 4G-nett er nede i store deler av Nord-Norge, nord for Lofoten. I Finnmark er hele 4G-nettet nede. Enkelte områder i Troms er ikke rammet, ifølge en driftsmelding fra Telia.

 • Mann funnet i god behold

  En mann og to hester er funnet i god behold, melder politiet i Finnmark. Det ble lørdag ettermiddag igangsatt leteaksjon ved Suolovuopmi i Kautokeino, etter at de tre ble meldt savnet. Politiet informerte om at et helikopter var med i leteaksjonen.

Radio

TV

Nyheter på samisk
Vi har blitt kjent med hverdagen deres gjennom serien "Rensköterna" på SVT, nå er dem gjester i "Studio Sápmi". I tillegg kommer gruppa som blander salmer med joik, er de redd for å provosere noen?