NRK Meny
Normal

Betalte over 100.000 kr for frakt av dårlig reinkjøtt

Reineierne solgte 423 dyr til Boalvvir, men har ikke fått betalt. Transportfirmaet som fraktet skrottene fra Karasjok via Vadsø til Rogaland – og tilbake til Nord-Troms, har derimot fått dekket sin regning.

Reinskrotter
Foto: Mattilsynet

- Vi har tatt regningen og den er gjort opp, opplyser daglig leder i Boalvvir, Elle Merete Omma.

I forrige uke ble det kjent at 423 reinskrotter som selskapet kjøpte i Karasjok, trolig ikke kan brukes til menneskemat.

Kostbar transport

Etter det NRK Sami Radio kjenner til, må Boalvvir ut med om lag 100.000-120.000 kroner til transportfirmaet som fraktet skrottene Norge rundt.

- Det er en kostnadskrevende operasjon å frakte skrotter, men vi har betalt for det. Jeg vil ikke kommentere hvor stort beløpet er fordi det ikke har noe med saken å gjøre, sier Elle Merete Omma til Sami Radio.

Ingen penger til reineierne

Hun opplyser at reineierne som solgte dyrene til Boalvvir, ikke har fått oppgjør.

Hva som skjer med de 423 skrottene er foreløpig uvisst. Mattilsynet i Nord-Troms venter på testresultatene som er gjort.

- Dårlig hold

Reinen ble slaktet like utenfor Karasjok i perioden 22. – 24. februar. Det skjedde ved mobilslakteriet Northcape Rein AS.

- Jeg har ikke sett rein i så dårlig hold som de vi slaktet da, forteller daglig leder Per John Anti.

GULDAL: Piera Jovnna Anti North Cape Rein AS

Boalvvir sendte dette partiet til Fatland Ølen AS i Rogaland for videre produksjon.  Der avviste Fatland Ølen partiet fordi man fryktet bakterier.