- Den hygieniske kvaliteten var ikke god nok. Derfor kunne vi ikke ta det inn i produksjon, forteller konsernsjef Leiv Malvin Knutsen i Fatland AS til Sami Radio.
- Dårlig hygiene
Totalt mottok Fatland Ølen AS 423 reinskrotter fra Finnmark 12. mars.
.Konsernsjef Leiv Malvin Knutsen i Fatland AS sier partiet bar preg av dårlig hygiene:
- Dette er resultat av behandlingen under slakting og transport. Den ble ikke vurdert som god nok. Når det gjelder hygiene, så har det å gjøre med utvikling av bakterier og om skrottene er rene.
Eier ansvarlig
Reinen som opprinnelig ble slaktet i Karasjok i februar, eies av selskapet Boalvvir BA.
.
Distriktsleder Torkjell Andersen i Mattilsynet i Nord-Troms sier det er Boalvvir BA som er ansvarlig for kjøttpartiet.
- Eieren er ansvarlig for at kjøtt som ikke egner seg som menneskemat, ikke kommer ut på markedet. Boalvvir har også ansvar for at kjøttet ikke blir ytterligere ødelagt, men ettersom det har gått såpass lang tid, kan det allerede være for sent, sier Andersen til Sami Radio.