Davvisámegillii

NRK Meny

Oanehaččat

 • Moaitá Elkem-ohcamuša

  – Sidjiide lea váttis árvvoštallat Elkem ohcamuša. Sivva leago fitnodat ii leat dárkileabbo čilgen ruvkedoaimma váikkuhusaid. Nu čállá Minerálahálddašandirektorahta breavas maid lea sádden Ealáhusdepartementii. Elkem lea gáibidan bággolonusteami Násaváris Nordlánddas nu ahte besset roggagoahtet kvártsa.

 • Sauna reduserer faren for slag

  USA: En ny studie viser at middelaldrende og eldre personer som bruker sauna tre eller flere ganger per uke, har betydelig redusert fare for å rammes av hjerneslag. Personer som brukte sauna 4-7 ganger per uke hadde 62 prosent mindre statistisk sjanse for å rammes av slag i forhold til gruppen som ikke brukte sauna. Studien er publisert av det amerikanske tidsskriftet Neurology.

  Friends in the sauna Friends in the sauna
  Foto: Colorbox
 • 3 urfolksledere drept

  GUATEMALA: 3 urfolksledere er drept i ulike hendelser i Guatemala de siste to ukene. Alle tre, Mateo Chaman Paau, Jose Can Xol og Luis Marroquin var alle aktive i organisasjoner som kjemper mot gruve- og vannkraftprosjekter i urfolksområder i landet.

  Victoria Tauli, FNs spesialrapportør for urfolks rettigheter, har nylig gjennomført et besøk i Guatemala og uttrykte stor bekymring for behandlingen av urfolk i landet.

Radio

TV

Nyheter på samisk
Vi har blitt kjent med hverdagen deres gjennom serien "Rensköterna" på SVT, nå er dem gjester i "Studio Sápmi". I tillegg kommer gruppa som blander salmer med joik, er de redd for å provosere noen?