Reneé Fagerhøi er årets kokk i den tradisjonsrike TV-sendingen «Gratulerer med dagen!» som sendes på NRK1 17. mai.
Reneé, som er kjent blant annet fra TV-serien «Familiekokkene», lager et skikkelig festbord med norske råvarer. Her er det bare å velge blant oppskriftene.
En liten snack
Tartar, som er laget av kalvekjøtt, blir servert i hjertesalat sammen med estragonmajones og hjemmelaget potetchips.
Perfekt tilbehør
Sprøstekt bagett som er gnidd inn med hvitløk og tomat. Perfekt som kuvertbrød og sammen med ost eller spekemat.
God stemning
Samle gjestene rundt en gryte med ostefondue og la dem få velge hva de vil dyppe i den gode osteblandingen. Det gir god stemning.
Grønt
Finn fram favorittgrønnsakene og lag gode dipper til å dyppe dem i.
Sild og potet
Sprøstekte røstipoteter med deilige marinerte sildefileter er skikkelig festmat.
Fransk salat med norsk vri
Reneé erstatter tunfisken i den tradisjonelle «Salade Niçoise» med norsk røkt makrell.
Noe for de små
Quesadillas laget av potetlomper med barnas eget favorittfyll og tomatsalsa.
Vafler med vri
Tradisjonelle vafler med lakse-topping.