Hopp til innhold

Festmeny til den store dagen

17. mai er like rundt hjørnet og du lurer kanskje på hva du skal servere. Ta en titt på Reneé Fagerhøis festmeny. Her finner du tipsene og maten som setter stemningen.

Salat Nicoise

Salat Nicoise med norsk vri. Oppskrift lenger nede i artikkelen.

Foto: Vegard Blakstad / NRK

Reneé Fagerhøi

Reneé Fagerhøi

Foto: Tale Birgitte Hansen

Reneé Fagerhøi er årets kokk i den tradisjonsrike TV-sendingen «Gratulerer med dagen!» som sendes på NRK1 17. mai.

Reneé, som er kjent blant annet fra TV-serien «Familiekokkene», lager et skikkelig festbord med norske råvarer. Her er det bare å velge blant oppskriftene.

En liten snack

Tartar, som er laget av kalvekjøtt, blir servert i hjertesalat sammen med estragonmajones og hjemmelaget potetchips.

Perfekt tilbehør

Sprøstekt bagett som er gnidd inn med hvitløk og tomat. Perfekt som kuvertbrød og sammen med ost eller spekemat.

God stemning

Samle gjestene rundt en gryte med ostefondue og la dem få velge hva de vil dyppe i den gode osteblandingen. Det gir god stemning.

Grønt

Finn fram favorittgrønnsakene og lag gode dipper til å dyppe dem i.

Sild og potet

Sprøstekte røstipoteter med deilige marinerte sildefileter er skikkelig festmat.

Fransk salat med norsk vri

Reneé erstatter tunfisken i den tradisjonelle «Salade Niçoise» med norsk røkt makrell.

Noe for de små

Quesadillas laget av potetlomper med barnas eget favorittfyll og tomatsalsa.

Vafler med vri

Tradisjonelle vafler med lakse-topping.