Tomatbrød

Sprø bagett med tomat og hvitløk.

Foto: Vegard Blakstad / NRK

Tomatbrød

Server tomatbrød som en enkel forrett, eller som kuvertbrød til supper, salater og pastaretter. Det smaker også kjempegodt til spekemat og oster.

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Del bagetten i to på langs og legg den på et bakepapir med snittflaten opp, drissle en spiseskje olivenolje over hver av bagettsidene. Stek i ovnen i cirka 10 minutter til bagetten er gyllen og sprø.

Riv/skrap et fedd hvitløk på hver av bagettsidene og fortsett så med å rive/skrape de delte tomatene på brødet.

Skalkene av tomatene du sitter igjen med liker jeg å dele opp grovt og fordele utover bagettene.

Del bagettene i seks biter hver. Topp med resten av olivenoljen, havsalt, nykvernet pepper og masse frisk basilikum som du river lett opp med fingrene.

Kilde: Reneé Fagerhøi i TV-sendingen «Gratulerer med dagen!»