Mission Impossible-premiere i måneskinn på Preikestolen

1800 tilskuere så i natt den spektakulære norgespremieren av «Mission: Impossible – Fallout» på fjellplatået Preikestolen i Rogaland. De fikk med seg en spesiell hilsen fra filmens stjerne Tom Cruise.

MI6-premiere på Preikestolen 01.08.2018

SOMMERNATT: Det er klart for norgespremiere av «Mission: Impossible 6» på Preikestolen. 1500 billetter er solgt. Med gjester og vaktmannskap er det 1800 mennesker tilstede på den spesialbygde utekinoen over Lysefjorden i natt.

Foto: Pål Berg Mortensen, NRK

Det er ikke uten grunn at norgespremieren av den stjernespekkede filmen er lagt til Preikestolen. Det populære turistmålet er arena for sluttoppgjøret i den nye «Mission: Impossible»-filmen.

– Magisk stemning

Filmvisningen startet klokken 23.00 onsdag kveld, og var beregnet å vare 2,5 timer. Men allerede etter 15 minutters visning ble premieren avbrutt av tekniske problemer. Det viste seg at det var krøll på strømkabelen. og etter 5–6 minutter kom filmen igang igjen.

NRKs reportere på stedet melder om god stemning, og måneskinn over Lysefjorden.

– Det er en flott sommerkveld, med magisk stemning. Folk koser seg. Det er perfekte værforhold, ingen vind. Alt ligger til rette for en unik kinoopplevelse, forteller NRKs reportere Stine Rørvik og Magnus Stokka.

Mission Impossible på Preikestolen

UTEKINO: 1500 billetter ble revet bort til premierevisningen. I tillegg er det invitert et par hundre gjester.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Norgespremieren går av stabelen to dager før kinopremieren i Norge. Det har vært stor interesse for å få billetter til kveldens filmvisning.

Hilsen fra Cruise

På 20 minutter ble de 1500 billettene revet bort. De heldige som fikk billett, vil kunne knytte bedre bekjentskap med en av filmens skuespillere.

Kristoffer Joner, som spiller en atomforsker, er en av gjestene på norgespremieren.

Hovedrolleinnehaver Tom Cruise kommer derimot ikke.

Før filmen startet fikk de tilstedeværende se og høre flere hilsener fra filmens stjerner Tom Cruise og Henry Cavill, og regissør Christopher McQuarrie.

De fortalte at de hadde opplevd Preikestolen som en «spektakulær lokasjon». De fortalte, til applaus fra publikum, at de hadde ønsket å være på Preikestolen under norgespremieren i kveld.

Preikestolen MI6

FOLKSOMT: 1500 mennesker har samlet seg like ved Preikestolen for å få med seg norgespremieren på actionfilmen.

Foto: Stine Rørvik / NRK

Daglig leder i Stiftelsen Preikestolen, Helge Kjellevold, forteller at norgespremieren på Preikestolen er en gest til lokalsamfunnet.

– Dette er et ikke-kommersielt arrangement, og en fin avslutning på «Mission: Impossible 6»-innspillingen, forteller han.

Litt før klokka to i natt var filmvisningen ferdig, og de nesten 2000 publikummerne tok fatt på turen ned fra fjellet. Med hodelykter dannet de et fargerikt skue.

Slutt på Mission Impossible på Preikestolen

HJEMTUR: Da filmen var slutt, tentes hundrevis av hodelykter, og publikum begynte på veien ned fra Preikestolen.

Foto: Magnus Stokka, NRK

Har fløyet inn journalister

Til norgespremieren av actionfilmen har norsk reiselivsbransje fløyet inn en rekke internasjonale medier. Det er gjort for å skaffe blest om turistmagneten i Lysefjorden.

Rigger til premiere

STORT RIGG: Tirsdag ble det rigget opp til utekino ved Preikestolen.

Foto: Magnus Stokka / NRK

«Mission Impossible 6» er produsert av Paramount Pictures. De ønsker bilde og video fra dagens arrangement.

Det er derfor leid inn profesjonelle folk til å filme hele premierearrangementet. Men det er foreløpig usikkert hva materialet skal brukes til.

Se traileren til «Mission: Impossible 6» her:

Både Preikestolen og Kristoffer Joner er med i «Mission: Impossible – Fallout».