Hopp til innhold
Kø utenfor Kongeparken Landstreffet 2016
Foto: Kees Andre Zwikker Fjellvang

Landstreff i Kongeparken

Oppsummert

Landstreff Stavanger arrangeres i Kongeparken på Ålgård den 5. - 7. mai. Landets største russetreff samler 13.500 russ fra hele landet.

 • Kritiserer sikkerheten ved russetreff

  Rogaland brann og redning kritiserer flere forhold under russetreffet i Kongeparken i mai, der 15.000 russ var samlet, skriver Gjesdalbuen.

  Brannvesenet reagerte blant annet på at ingen av de fire nødutgangene var markerte med skilt eller belysning, som kunne skapt kritiske situasjoner hvis flere tusen russ måtte evakueres.

  Få av matbodene hadde også egnet slukkeutstyr tilgjengelig, og de ansatte visste ikke hvor apparatene var.

 • To russegutter i Kongeparken arrestert

  Politiet har i løpet av natten arrestert to mannlige russ som deltok på Landstreffet i Kongeparken.

  Den ene er anmeldt fordi han var utagerende, kranglevoren og spyttet på politiet, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt.

  – I det andre tilfellet ble vi kontaktet av Kongeparken fordi en person var uønsket der. Han hadde fått festivalbåndet sitt klippet av, men oppførte seg vanskelig. Han er anmeldt for vold mot politiet.

  Ellers har det vært en rolig natt på Landstreffet, sett fra politiets side.

  – Det stygge været har nok lagt en demper på aktiviteten, sier Bjørnsen.

 • Russen gjør seg klar til første landstreff på tre år

  De første russebussene har begynt å ankomme Ålgård og årets Landstreff. Det er tre år siden sist dette ble arrangert, og det er ventet 15.000 russ til Kongeparken.

  – Dette har vi gledet oss til lenge. Det virker også som russen setter veldig pris på dette, sier presseansvarlig for Landstreffet, Aasmund Lund.

  Landstreffet har offisiell åpning klokka 15. Treffet er utsolgt.

  Landstreffet i Kongeparken
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK
 • Landstreff Stavanger ikke avlyst

  Etter statsministerens uttalelse på torsdag, om at det trolig ikke blir landstreff i år, er planen fortsatt ikke å avlyse Landstreff Stavanger. Det kommer fram i et møte mellom russen i Rogaland og Landstreff Stavanger.

Flere nyheter fra Rogaland