Hopp til innhold
Kø utenfor Kongeparken Landstreffet 2016
Foto: Kees Andre Zwikker Fjellvang

Landstreff i Kongeparken

Oppsummert

Landstreff Stavanger arrangeres i Kongeparken på Ålgård den 5. - 7. mai. Landets største russetreff samler 13.500 russ fra hele landet.

 • Russebuss avskiltet på stedet

  Langt flere russebusser enn forventet rullet innom kontrollstasjonen på Sokn i dag. 21 busser og fire lettere kjøretøy ble kontrollert.

  En buss ble avskiltet fordi bussen ikke var godkjent etter innvendig ombygging, noe eier er pliktig til å gjøre før bussen blir tatt i bruk.

  Fem busser og to lette kjøretøy fikk bruksforbud. Bruksforbudene som ble gitt var blant annet for å ha demontert setebelte bak i kjøretøyet. En russebuss hadde montert blitslys på siden av kjøretøyet slik at dette ble for bredt og dette måtte demonteres før videre kjøring. En fører måtte sikre høyttalerne før kjøringen kunne fortsette, en av førerne måtte sette fra seg tilhengeren han hadde med fordi tilhengerfeste ikke var godkjent etter montering på bussen. En annen fører fikk bruksforbud fordi kopi av løyve ikke var medbrakt.

  To førere ble kontrollert for kjøre- og hviletid. Her fikk en fører og en transportør gebyr for brudd på bestemmelsene.

  En annen fører blir anmeldt til politiet for ikke å inneha yrkessjåførkompetanse.

  Det var ganske mye bra også, selv om noen russebusser og russebiler fikk bruksforbud eller ble avskiltet, sier kontrolleder fra Statens vegvesen Helge Våge.

 • Kritiserer sikkerheten ved russetreff

  Rogaland brann og redning kritiserer flere forhold under russetreffet i Kongeparken i mai, der 15.000 russ var samlet, skriver Gjesdalbuen.

  Brannvesenet reagerte blant annet på at ingen av de fire nødutgangene var markerte med skilt eller belysning, som kunne skapt kritiske situasjoner hvis flere tusen russ måtte evakueres.

  Få av matbodene hadde også egnet slukkeutstyr tilgjengelig, og de ansatte visste ikke hvor apparatene var.

 • To russegutter i Kongeparken arrestert

  Politiet har i løpet av natten arrestert to mannlige russ som deltok på Landstreffet i Kongeparken.

  Den ene er anmeldt fordi han var utagerende, kranglevoren og spyttet på politiet, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt.

  – I det andre tilfellet ble vi kontaktet av Kongeparken fordi en person var uønsket der. Han hadde fått festivalbåndet sitt klippet av, men oppførte seg vanskelig. Han er anmeldt for vold mot politiet.

  Ellers har det vært en rolig natt på Landstreffet, sett fra politiets side.

  – Det stygge været har nok lagt en demper på aktiviteten, sier Bjørnsen.

 • Russen gjør seg klar til første landstreff på tre år

  De første russebussene har begynt å ankomme Ålgård og årets Landstreff. Det er tre år siden sist dette ble arrangert, og det er ventet 15.000 russ til Kongeparken.

  – Dette har vi gledet oss til lenge. Det virker også som russen setter veldig pris på dette, sier presseansvarlig for Landstreffet, Aasmund Lund.

  Landstreffet har offisiell åpning klokka 15. Treffet er utsolgt.

  Landstreffet i Kongeparken
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK