Hopp til innhold
Koronavirus, illustrasjon
Illustrasjon: CDC

Korona i Rogaland

Oppsummert

Siste nytt om hvordan koronaviruset påvirker Rogaland.

 • Rekordmange covid-19 pasienter

  60 pasienter med covid-19 var innlagt på Stavanger universitetssjukehus mandag morgen. Det har ikke tidligere vært innlagt så mange covid-19-pasienter, selv ikke under pandemien. Pasientene som blir lagt inn med covid-19 nå, er ikke så syke som mange var under pandemien, sier viseadministrerende direktør Elisabeth Farbu.

 • Over en halv milliard til Rogaland

  Kommunene i Rogaland får 438 millioner kroner i ekstra støtte for å dekke koronautgifter. Stavanger får mest, med 130 millioner, Sandnes får 73, mens Haugesund får 33 millioner. I tillegg får statsforvalteren 130 millioner som skal fordeles til kommuner med ekstra store utgifter. Også fylkeskommunen får ekstra penger, rundt 36 millioner kroner.

 • Tilbyr fjerde dose neste uke

  Stavanger kommune tilbyr alle over 65 år en fjerde dose koronavaksine i slutten av neste uke. Mens dem som er over 75 år kan møte opp til drop-in-timer, må de andre bestille tid. Det er Folkehelseinstituttet som anbefaler en fjerde dose fordi det er usikkert hvordan koronasmitten utvikler seg i høst og vinter.

 • Tilbyr 4. dose fra 1. juli

  Stavanger kommune tilbyr dose fire for innbyggerne over 75 år fra 1. juli. De som bor hjemme over denne alderen kan bestille time på vaksinesenteret i Bekkefaret. De som bor på sykehjem vil bli vaksinert der de er. -Vi er i gang med å planlegge vaksinering av sykehjemsbeboerne våre med dose 4, og tar sikte på å starte vaksineringen i uke 28, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse. Det er den nye og mer smittsomme varianten omikron BA. 5 som nå dominerer. Det er uvisst om denne varianten gir mer alvorlig sykdom.

48
36
27
9
Totalt i region Vest120
Totalt i Norge467