Pressekonferanse Stavanger Universitetssjukehus
Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Korona i Rogaland

Oppsummert

Korona-viruset får store konsekvenser. Skoler og barnhager stenges. Mange sitter i hjemmekarantere og arrangementer avlyses.

 • Opnar utandørs idrettsanlegg

  Stavanger kommune opnar utandørs idrettsanlegg etter kvart som idrettslaga er klare til å starta organisert aktivitet innføre dei retningslinjene helsestyresmaktene har gitt. Det blir også opna for uorganiserte aktivitetar på banane, melder kommunen.

 • 30 nye respiratorar på SUS

  Stavanger universitetssjukes får 30 nye respiratorar som skal vera på plass rett over 17. mai. Dei nye respiratorane blei bestilt før korona-krisa, men pandemien gjer at leveransen blir framskunda. Nå er respirator-dekninga god, ifølge SUS.

 • Stabilt med korona-pasientar

  13 pasientar er innlagde på Stavanger universitetssjukes med koronasmitte, mot 14 i går. Tre pasientar ligg i respirator, slik som i går. Ved Haugesund sjukehus er sju pasientar innlagde med korona og to får intensivbehandling, slik som i går.

 • Direkte: SUS orienterer om status

  Stavanger universitetssjukehus orienterer klokka 10.00 om statusen ved sjukehuset i samband med Korona-pandemien. Sjå det her:

 • Hundrevis av bilar i kaste-kø

  Det er lang kø for å få kaste avfall når gjenvinningsstasjonane på Nord-Jæren opnar i dag tidleg. Ved stasjonen på Forus er det opp mot to hundre bilar i kø.

Gul 13
Gul 13
Gul 7
Gul 5
Gul 1
Totalt i region Vest 40
Totalt i Norge 319
Grønn
Forberedt på mobilisering
Gul
Ekstra ressurser mobiliseres
Rød
Situasjonen er alvorlig

5 088 smittet*

319 innlagt

48 døde

* FHIs tall for totalt bekreftet smittede frem til midnatt. OBS: Store mørketall.
Pressebrief frå SUS 27.03.20

Oljefondet har falt 1330 milliarder kroner hittil i år