Kveldsstemning på Gardermoen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NT

Oslo Lufthavn

Oppsummert

Planene om å bygge en ny tredje rullebane på Norges største flyplass vekker strid blant naboer og miljøvernere. Avinor mener utvikling av elfly vil gjøre det nødvendig med en ny rullebane innen 2035.

 • Flyplasser rammet av Telenor-feil

  Flere flyplasser er rammet av en feil hos Telenor. Oslo lufthavn er blant dem som er rammet, har Avinor bekreftet overfor VG. Det er flere systemer som er slått ut på grunn av feilen, deriblant innsjekksautomatene og den manuelle innsjekken. Foreløpig skal ikke feilen ha ført til noen forsinkelser i flytrafikken.

 • Vil skrinlegge rullebane-planer

  I Hurdalsplattformen fremgår det at regjeringen vil skrinlegge vestre alternativ for en tredje rullebane på Gardermoen, og dermed frigjøre viktig areal. De vil også nedsette et uavhengig utvalg for å se på fremtidig kapasitet og behov ved Oslo lufthavn. Inntil dette arbeidet er sluttført videreføres ikke planarbeid for en tredje rullebane, heter det i plattformen.

 • Venter over 60.000 reisende

  Høstferien i neste uke kan gi årets mest trafikkerte dag for utenriksflyvninger fra Oslo lufthavn.

  Avinor regner med over 60.000 reisende ved Oslo lufthavn enkelte dager i neste uke.

  Det er fortsatt få reisende sammenlignet med 2019, da over 100.000 reiste på de travleste dagene.

  Høye forventninger til hvor luftfarten skal ta ytterligere av med en ny regjering
  Foto: Paul Kleiven / NTB
 • Drone fløy for nært Oslo lufthavn

  En drone har fløyet i forbudssonen på lufthavnområdet på Oslo lufthavn, ifølge politiet. Dronen har vært så nærme som 50–100 fot fra et fly i innflygningsfasen. Avinor anmelder hendelsen. Politiet oppfordrer på det sterkeste til å overholde forbudet om flygning med droner i nærheten av flyplassen.