Hopp til innhold
Pressekonferanse om narkotikabeslag
Foto: Live Marie Wold / NRK

Narkotikasmugling

 • Kokain i pakker merket med hakekors funnet i Peru

  Politiet i Peru har beslaglagt et parti med kokain, merket med hakekors og Hitlers navn. Narkotikaen var skjult i en last med asparges som skulle til Europa.

  De 58 kilospakkene ble funnet i en konteiner om bord på et Liberia-registrert lasteskip som lå ved kai i Paita nord in Peru. Skipet skulle til Belgia, ifølge politiet.

  Ifølge amerikansk narkotikapoliti er Peru verdens nest største produsent av kokablader og kokain.

  Mye av kokainet smugles sjøveien til Europa, enten direkte fra havner i Peru eller etter først på ha blitt fraktet til Bolivia med småfly.

  (NTB)

 • Seks personer tiltalt i omfattende narkosak

  Seks personer er tiltalt i det som omtales som en av de største narkotikasakene i norsk historie.

  Kripos mener nettverket står bak innførsel av store mengder kokain, heroin og andre narkotiske stoffer til en verdi av flere hundre millioner kroner. Nettverket ble avslørt av meldingene de sendte hverandre.

 • Her bruker de kokain som byggemateriale

  I Norge er det avdekket flere rekordbeslag av kokain de siste månedene. Politiet mener to av beslagene kommer fra Ecuador.

  I Ecuador gjør politiet så store beslag av kokain, at de har måttet finne nye måter å kvitte seg med narkotikaen på, skriver nyhetsbyrået Reuters. Kokainet blandes med sement og brukes som byggemateriale.

 • Tonnevis av kokain i bananlast i Italia

  Politiet fann 2,7 tonn kokain i ein hamneby i Sør-Italia tysdag. Det italienske økokrim-politiet Guardia di Finanza melder om eit beslag av «ekstrem grad av reinheit».

  Narkotikaen blei funnen i eit skip som låg til kai i byen Gioia Tauro i den søritalienske regionen Calabria. Han blei funnen i ei last på 78 tonn bananar.

  Politiet anslår gateverdien av dopet til å vere rundt 800 millionar euro, tilsvarande over 9 milliardar kroner. (NTB)

 • 4,2 tonn kokain beslaglagt i Portugal

  Portugisiske myndigheter har beslaglagt 4,2 tonn med kokain som var gjemt i banankasser på et lasteskip på vei til andre europeiske havner.

  Det narkotiske stoffet kom til Portugal om bord på et italiensk-registrert lasteskip som la til kai i Setubal, rundt 30 kilometer sør for Lisboa.

  Mengden kokain som er beslaglagt, er anslått å ha en gateverdi på over 100 millioner euro, ifølge portugisisk politi. Det tilsvarer i underkant av 1,2 milliarder norske kroner i dagens kurs.

  Beslaget er resultatet av et internasjonalt samarbeid mellom Colombia og flere europeiske land, men ingen er hittil pågrepet i saken.

  Det ble gjort to lignende kokainbeslag på til sammen 1.600 kilo i Oslo i begynnelsen av april, der det narkotiske stoffet også var gjemt i partier med bananer fra Sør-Amerika.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no