Hopp til innhold
Flaggene fires på halv stang på strandpromenaden i Nice
Foto: AFP - GIUSEPPE CACACE

Terrorangrep i Nice

Oppsummert

Sju personer er arrestert etter at en fransk-tunisisk mann drepte 84 mennesker med lastebil på strandpromenanden i Nice 14. juli. Gjerningsmannen ble selv skutt og drept av politiet. Franske myndigheter mistenker at han var en radikalisert islamist.

 • Ankesaken etter Nice-terroren begynner i dag

  Nesten åtte år etter terrorangrepet som drepte 86 personer og hvor ytterligere 450 ble skadd, starter ankesaken i en domstol Paris.

  Mohamed Lahouaiej-Bouhlel fra Tunisia kjørte over flere mennesker med en lastebil samtidig som han skjøt med våpen. Det skjedde på Frankrikes nasjonaldag, 14. juli, i 2016. Han ble skutt og drept av politiet på stedet.

  Åtte personer ble senere dømt i saken. To av dem ble dømt til 18 års fengsel, og det er disse som får anken sin behandlet.

  Ingen av de dømte i den første rettssaken ble dømt for selve terroren, men for medvirkning for å ha forsynt terroristen med våpen, eller for tilhørighet til en terrororganisasjon. Ankesaken skal pågå til 14. juni.

  (NTB)

 • Åtte dømt for terrorangrepet i Nice i 2016

  86 personer mistet livet i terrorangrepet i 2016.

  En mann kjørte inn på strandpromenaden i Nice og drepte 87 mennesker. 30.000 befant seg i dette området denne kvelden, mye på grunn av at det var den franske nasjonaldagen den 14. juli.

  Åtte personer er nå dømt for å ha medvirket til terroraksjonen på ulike vis.

  Mannen som kjørte bilen, tunisiske Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, ble skutt og drept av politiet.

 • Rettssaka etter Nice-terror startar

  Rettssaka etter terrorangrepet i Nice i 2016, då ein mann køyrde ein lastebil inn på strandpromenaden og drap 86 menneske, startar måndag.

  Åtte personar er tiltalt for på ulikt vis å ha medverka til terroraksjonen på strandpromenaden i Nice, der det var rundt 30.000 menneske denne kvelden.

  Mannen som køyrde bilen, tunisiske Mohamed Lahouaiej-Bouhlel blei skoten og drepen av politiet etter den fire minutt lange episoden på den franske nasjonaldagen 14. juli for seks år sidan.

  Rettssaka er venta å halda på til midten av desember og er den siste av fleire rettssaker etter terrorangrep som har ramma Frankrike sidan 2015. (NTB/AFP)

  Etterforskarar undersøker åstaden og den skadde lastebilen til Nice-terroren i 2016.
  Foto: Eric Gaillard / Reuters
 • Medier: mann pågrepet i Italia

  Politiet i Italia har pågrepet en mann som skal ha vært medhjelper til terrorangrepet i Nice i 2016, der 86 personer døde. Mannen blir omtalt som «Endre E». Fra før er åtte personer anklaget for å ha vært innblandet i terrorhandlingen.

 • Traumer to år etter Nice-terror

  To år efter lastbilangrepet i Nice sliter fortsatt adskillige barn med depesjon og sinne, sier Florence Gittard Askenazy på sykehuset i Nice til den belgiske TV-kanalen RTBCF. 86 mennesker døde i angrepet og over 300 ble såret.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no