Flaggene fires på halv stang på strandpromenaden i Nice
Foto: AFP - GIUSEPPE CACACE

Terrorangrep i Nice

Oppsummert

Sju personer er arrestert etter at en fransk-tunisisk mann drepte 84 mennesker med lastebil på strandpromenanden i Nice 14. juli. Gjerningsmannen ble selv skutt og drept av politiet. Franske myndigheter mistenker at han var en radikalisert islamist.

 • Medier: mann pågrepet i Italia

  Politiet i Italia har pågrepet en mann som skal ha vært medhjelper til terrorangrepet i Nice i 2016, der 86 personer døde. Mannen blir omtalt som «Endre E». Fra før er åtte personer anklaget for å ha vært innblandet i terrorhandlingen.

 • Traumer to år etter Nice-terror

  To år efter lastbilangrepet i Nice sliter fortsatt adskillige barn med depesjon og sinne, sier Florence Gittard Askenazy på sykehuset i Nice til den belgiske TV-kanalen RTBCF. 86 mennesker døde i angrepet og over 300 ble såret.

 • Ballonger ett år etter Nice-terror

 • Tre siktet etter Nice-terror

  Ytterligere tre personer er siktet og varetektsfengslet, mistenkt for å ha skaffet våpen til den tunisiske mannen som er utpekt som gjerningsmann bak Nice-terrorangrepet i sommer. De tre var blant elleve personer som ble pågrepet mandag.

 • – Flere pågrepet etter Nice-terror

  Ytterligere elleve personer er pågrepet i forbindelse med terrorangrepet i Nice 14. juli, skriver den franske avisen Le Figaro. Alle elleve holdes varetektsfengslet i fire døgn, skriver avisen som har snakket med en anonym kilde, skriver NTB.

PST ikke overrasket over angrepet i Nice

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no