Hopp til innhold
Flaggene fires på halv stang på strandpromenaden i Nice
Foto: AFP - GIUSEPPE CACACE

Terrorangrep i Nice

Oppsummert

Sju personer er arrestert etter at en fransk-tunisisk mann drepte 84 mennesker med lastebil på strandpromenanden i Nice 14. juli. Gjerningsmannen ble selv skutt og drept av politiet. Franske myndigheter mistenker at han var en radikalisert islamist.

 • Rettssaka etter Nice-terror startar

  Rettssaka etter terrorangrepet i Nice i 2016, då ein mann køyrde ein lastebil inn på strandpromenaden og drap 86 menneske, startar måndag.

  Åtte personar er tiltalt for på ulikt vis å ha medverka til terroraksjonen på strandpromenaden i Nice, der det var rundt 30.000 menneske denne kvelden.

  Mannen som køyrde bilen, tunisiske Mohamed Lahouaiej-Bouhlel blei skoten og drepen av politiet etter den fire minutt lange episoden på den franske nasjonaldagen 14. juli for seks år sidan.

  Rettssaka er venta å halda på til midten av desember og er den siste av fleire rettssaker etter terrorangrep som har ramma Frankrike sidan 2015. (NTB/AFP)

  Etterforskarar undersøker åstaden og den skadde lastebilen til Nice-terroren i 2016.
  Foto: Eric Gaillard / Reuters
 • Medier: mann pågrepet i Italia

  Politiet i Italia har pågrepet en mann som skal ha vært medhjelper til terrorangrepet i Nice i 2016, der 86 personer døde. Mannen blir omtalt som «Endre E». Fra før er åtte personer anklaget for å ha vært innblandet i terrorhandlingen.

 • Traumer to år etter Nice-terror

  To år efter lastbilangrepet i Nice sliter fortsatt adskillige barn med depesjon og sinne, sier Florence Gittard Askenazy på sykehuset i Nice til den belgiske TV-kanalen RTBCF. 86 mennesker døde i angrepet og over 300 ble såret.

 • Tre siktet etter Nice-terror

  Ytterligere tre personer er siktet og varetektsfengslet, mistenkt for å ha skaffet våpen til den tunisiske mannen som er utpekt som gjerningsmann bak Nice-terrorangrepet i sommer. De tre var blant elleve personer som ble pågrepet mandag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no