NRK Meny
Normal

Hollande: – Flere barn blant de drepte

President François Hollande sier flere barn er drept i terrorangrepet i Nice. En person kjørte en lastebil rett inn i folkemengden som feiret nasjonaldagen.

Francois Hollande

En preget François Hollande talte til nasjonen etter nok et terrorangrep på fransk jord.

Foto: Reuters

Minst 84 mennesker er bekreftet drept etter at en person kjørte en lastebil inn i folkemengden som feiret den franske nasjonaldagen i Nice. 20 personer er alvorlig skadet etter hendelsen, ifølge François Hollande.

– Frankrike ble rammet på sin nasjonaldag, symbolet på frihet, sa presidenten i talen som ble sendt på TV til det franske folk like før klokka 4 fredag morgen.

Det var en tydelig preget president François Hollande som møtte pressen sent natt til fredag. I sin tale til nasjonen fortalte Hollande at det er flere barn blant de drepte.

Forlenger unntakstilstand

– Nok en gang har grusomheter rammet Frankrike. Terrorpreget på dette angrepet kan vi ikke fornekte. Angriperen brukte en lastebil til å drepe, knuse og massakrere, sa Hollande, som lovet nasjonen at alt vil bli gjort for å komme til bunns i hva som har skjedd.

– Det jobbes fortløpende med å finne ut om personen handlet alene, sa Hollande.

Unntakstilstanden som ble innført etter terrorangrepene i Paris i november forlenges nå med tre måneder. Hollande opplyste også at han vil reise til Nice på fredag for å vise sin støtte til byen som nå er rammet.

Mange er drept etter at en lastebil kjørte inn blant folk som så på fyrverkeriet på den franske nasjonaldagen
Folk løper i panikk etter at en lastebil har kjørt inn i folkemengden som feiret nasjonaldagen på strandpromenaden.
NICE
Foto: ERIC GAILLARD / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt