Hopp til innhold

Stjal showet i Nice

USAs nye president Donald Trump fikk mest oppmerksomhet under karnevalet i Nice der sikkerhet var på topp etter terroren som rammet byen i fjor sommer.

Trumpdukke på karneval i Nice

Overforbruk var tema på årets karneval i Nice der Donald Trump ble et stort tema.

En gigantisk «Donald Trump» med store hårfønere rundt det gylne, blonde hodet var hovedattraksjonen under årets karneval i Frankrikes kystperle Nice.

Tema i år var verdens energibruk. Figuren Donald Trump sitter på oljefat mens hårfønerne danser rundt ham.

– Hårfønerne representerer overforbruk av både energi og varer. Å ha en ting er fint, men å ha flere av det samme er et nytteløst overforbruk. Det er dette som er den nytteløse siden av denne selvsikre «Donald Trump», sier skaperen av figuren Gerard Artufel.

Karneval i Nice

Donald Trump-figuren representerer det nyttesløse overforbruket, sier designeren Gerard Artufel.

Foto: AP

Sikkerhet som på en flyplass

Årets karneval ble holdt bak store gjerder og med strenge sikkerhetstiltak. Byen ville gjennomføre sitt 133. karneval som planlagt til tross for terrorangrepet under nasjonaldagen 14. juli i fjor da 84 mennesker ble kjørt ned og drept.

Over 300 ble såret i angrepet som IS tok på seg skylden for.

– Sikkerheten er som på en flyplass, sa ordfører Rudy Salles til TV-stasjonen BFM.

36 skannere, kroppsvisitering av publikum og et stort oppbud av både politi og soldater gjorde sitt til at karnevalet gikk som det skulle.

– Bortsett fra det store sikkerhetsoppbudet, er stemningen den gode gamle, sa karneval-deltaget Daniella Schubert fra Marseille til Reuters.

SISTE NYTT

Siste nytt