Hopp til innhold

Imamer i historisk marsj mot terrorisme

Et trettitalls imamer reiser rundt i Europa for å markere sin avstand fra terrorisme utført av radikale islamister.

Imamer samlet utenfor børsen i Brussel

Et trettitalls imamer samlet utenfor børsen i Brussel i dag. – Noen mennesker utfører terror i Islams navn. Vi er her for å si: ikke i vårt navn, sier den portugisiske imamen David Munir, ifølge det belgiske nettstedet RTBF.

Foto: Thierry Roge / AFP

I en tid hvor Europa stadig rammes av nye terrorangrep begått av radikale islamister, reiser en gruppe imamer rundt for å markere sin avstand fra terror. Også personer fra andre religiøse grupper deltar i markeringen.

Deltakerne av marsjen mot terrorisme

Både muslimer, jøder og mennesker fra andre trossamfunn var samlet da marsjen mot terrorisme begynte i Paris 8. juli.

Foto: Francois Guillot / AFP

Truet på livet av IS

Marsjen begynte i den kjente handlegaten Champs-Élysées på lørdag, hvor en mann kjørte inn i en patruljerende politistyrke, 19. juni i år. En politimann ble drept i angrepet.

Det er en imam fra en moské i den franske kommunen Drancy utenfor Paris, Hassen Chalghoumi, som har tatt initiativ til marsjen. Chalghoumi er truet på livet av IS og mislikt av mange muslimer, blant annet for sin nære relasjon til det jødiske trossamfunnet, ifølge flere franske medier.

– Vårt budskap er klart: man kan ikke assosiere Islam med disse barbarene og morderne som dreper i Allahs navn, sier han ifølge den franske avisen Lepoint.

Den franske imamen Hassen Chalghoumi

Den franske imamen og initiativtaker til marsjen, Hassen Chalghoumi, ønsker ikke at muslimer skal assosieres med kriminelle handlinger utført i Islams navn.

Foto: Paul Zinken / AFP

Reiser til terrorrammede byer

Gruppen reiser rundt til andre byer som har vært rammet av terrorhandlinger utført i Islams navn. Søndag var de i Berlin, og i dag ankom de Brussel, hvor 32 mennesker ble drept da to selvmordsbombere sprengte seg i luften på en flyplass og en metrostasjon i mars i fjor. Den belgiske innenriksministeren Jan Jambon var til stede for å hylle initiativet.

Terrorangrep i Brussel - flere titalls døde

Marsjen går videre til byer som Toulouse og Nice, før den avsluttes i Paris på Frankrikes nasjonaldag 14. juli.

Minst 80 drept i terrorangrep mot konsertlokale i Paris

SISTE NYTT

Siste nytt