NRK Meny
Per Sandberg, Bahareh Letnes, Arendalsuka 2018
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Per Sandbergs avgang

Oppsummert

Per Sandberg har trukket seg både som fiskeriminister og nestleder i Frp etter bråk rundt hans ferietur med kjæresten til Iran. Sandberg har beklaget at han ikke varslet statsministeren om reisen og at han brøt regjeringens sikkerhetsregler.

 • Ingen innloggingsforsøk registrert

  Undersøkelsene til Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) viser at det ikke er registrert forsøk på å logge seg inn i saksbehandlingssystemet mens Sandberg var på ferie i Iran sammen med kjæresten Bahareh Letnes, skriver NTB.

 • Kan bli karantene på Sandberg

  Når avgåtte fiskeriminister Per Sandberg får seg ny jobb, må han varsle Karantenenemnda, opplyser Statsministerens kontor. Sandbergs kjæreste Bahareh Letnes har sagt at Sandberg skal jobbe i hennes selskap.

 • Sandbergs datter klager til PFU

  Per Sandbergs datter, Charlotte Kjær Sandberg, har klaget Fiskeribladet inn til Pressens Faglige Utvalg for det hun mener er tre faktafeil, skriver Medier24. Hun sier det ikke er riktig at faren og Letnes er samboere, slik Fiskeribladet har skrevet.

 • PST ikke urolig for Sandbergs mobil

  PST-sjef Benedicte Bjørnland sier at hun ikke er veldig bekymret for hva som kan ha skjedd med Per Sandbergs mobil i Iran og Kina. Hun sier til NTB at saken ikke er blant de alvorligste sakene som PST jobebr med.

Per Sandberg langet ut mot NRK og TV2.
Sandberg står fast ved at det var hans valg å gå av som fiskeriminister.
Per Sandberg sier han skal hyre inn utenlandske advokater for å ta et oppgjør med norsk presse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no