Hopp til innhold
Rishi Sunak

Storbritannia

 • Storbritannia og Jordan slapp nødhjelp fra fly ned til Gaza

  Storbritannia og Jordan har onsdag sluppet nødhjelp fra fly ned til Gaza, skriver Reuters. Det skal totalt dreie seg om fire tonn med nødhjelp, inkludert medisiner, drivstoff og mat.

  Leveransen ble gjort av det jordanske luftforsvaret til sykehuset Tal Al-Hawa nord på Gazastripen, ifølge det britiske utenriksdepartementet.

 • Russlands ambassadør i London innkalt på teppet etter Navalnyjs død

  Russlands ambassadør i London er kalt inn på teppet i britisk UD for å motta en formell protest på uttalelsene om Aleksej Navalnyj.

  Den britiske regjeringen holder russiske myndigheter helt og fullt ansvarlig for dødsfallet de kunngjorde fredag, Og krever grundig etterforskning for å fastslå hvordan den 47 år gamle opposisjonspolitikeren døde, heter det.

  – Putin må stilles til ansvar for dette, sa Storbritannias utenriksminister David Cameron fredag.

  – Dette må få konsekvenser. Det er ingen tvil i min sjel om at denne mannen på modig vis kjempet mot korrupsjon og for rettferdighet og demokrati, sa Cameron.

 • USA, Canada og Storbritannia bekymret for desinformasjon

  Storbritannia, USA og Canada uttrykker dyp bekymring for utenlandsk manipulering av informasjon og andre handlinger mot demokrati og menneskerettighetene.

  – Tiden er inne for en kollektiv tilnærming til truslene om utenlandsk informasjonsmanipulering og bygging av en koalisjon av land som vil forplikte seg til å styrke motstanden mot manipulering av informasjon, heter det I et felleskommunike fra de tre landene.

  Vestlige stormakter er stadig mer bekymret for spredningen av desinformasjon i sosiale medier som er vanskelig å motvirke, ikke minst i et år da land som står for 60 prosent av verdens økonomiske produksjon, inkludert USA, Storbritannia og India, går til valg.

  De tre landene sier de støtter et rammeverk for å motvirke slik desinformasjon som ble presentert av USA i januar, og at de vil trekke med seg andre partnerland for å identifisere og motarbeide trusselen.

  (NTB)

 • Dobbelt nederlag for Sunak i engelske suppleringsvalg

  De konservative og statsminister Rishi Sunak gikk på to av to mulige nederlag i suppleringsvalgene i England torsdag. Både i Kingswood og Wellingborough vant Labours kandidat.

  Labours Damien Egan vant i småbyen Kingswood i det sørvestlige England. Han brukte seierstalen til å takke velgerne og sende stikk i retning Sunaks regjeringsparti.


  Nederlagene betyr at ingen regjeringer har gått på flere nederlag i suppleringsvalg enn den nåværende siden 1960-tallet. Det er ventet å bli et nytt valg i Storbritannia i år.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no