Hopp til innhold
Britiske symboler, Union Jack og Big Ben.
Foto: Frank Augstein / AP

Storbritannia

Oppsummert

Den britiske regjeringen strammer kraftig inn i asylpolitikken, og vil blant annet nekte alle migranter som kommer ulovlig til landet retten til å søke asyl og varig bosetting. Innstrammingen har vakt voldsom debatt.

 • Britisk utenriksminister sier Ukraina har rett til å angripe i Russland

  Den britiske utenriksminister James Cleverly sier ukrainske angrep på russiske mål er legitime i henhold til folkeretten.

  – Ukraina har rett til å vise styrke utenfor sine grenser for å motsette seg Russlands invasjon, sa Cleverly.

  En talsmann for tyske myndigheter kom med en liknende uttalelse tidligere på onsdag.

 • Nordmann i kastreringsrettssak i Storbritannia

  En nordmann og flere andre møtte i retten i London onsdag, anklaget for grov kroppsskade. Gruppa skal blant annet ha laget kastreringsfilmer.

  Mannen i 40-årene, som er kjent som «evnukkmakeren», er del av en gruppe som anklages for å ha utført en rekke ekstreme ritualer, blant dem kastrering og å fryse lemmer.

  Dette skal ha blitt filmet før videoene ble solgt på nettet, ifølge politiet.

  I onsdagens rettsmøte erkjente nordmannen ikke straffskyld for anklager om grov kroppsskade mot tre menn mellom 2018 og 2019, men han har erkjent å ha laget og distribuert upassende videoer av et barn.

  Politiet mener nordmannen var lederen av en gruppe menn som filmet og lastet opp de ekstreme videoene. Disse ble så sett av betalende abonnenter.

  Gruppa skal ha vært populær i en subkultur der menn frivillig får amputert penis og testikler, kjent på engelsk som «nullos».

  En annen mann i gruppa erkjente onsdag straffskyld for grov kroppsskade etter å ha fryst ett av nordmannens bein, som senere måtte bli amputert. To andre erkjente i april å ha fjernet nordmannens penis og brystvorte.

  Saken ventes å gå for retten i mars.

  (NTB)

 • Sette fri mistenkt etter kollisjon i Downing Street

  Ein 43 år gammal mann, som blei arrestert etter at han køyrde ein bil inn i porten framfor statsministerbustaden i Downing Street i London torsdag, er sett fri. Det opplyser britisk politi, ifølge Reuters. Ingen blei skadd i hendinga. Mannen er framleis mistenkt, og etterforskinga av han held fram, seier politiet.

 • Boris Johnson avviser nye partygate-anklager som vås

  Tidligere statsminister i Storbritannia, Boris Johnson, mener nye anklager om at han brøt regjeringens egne regler under koronapandemien er rent vås.

  Partygate-saken vil ingen ende ta for Johnson, som onsdag denne uken ble varslet inn til politiet om nye påstander om regelbrudd under koronanedstengingen.

  – Hele denne greia er rent vås fra start til slutt, sa Johnson i en kommentar til Sky News på en USA-tur fredag.

  I denne omgang handler det om samlinger i statsministerboligen i Downing Street og på statsministerens landsted Chequers, som skal ha kommet fram i lyset som følge av en gransking av pandemihåndteringen i Storbritannia. (NTB)

 • Storbritannia: Bil kjørte inn i porten til statsministerboligen

  En bil har kjørt inn i porten foran statsministerboligen i Downing Street i London. Det melder politiet i byen. En person er arrestert. Ingen ble skadd i hendelsen. Det melder Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no