Storbritannia

 • Raab stiller som kandidat

  Tidligere justisminister Dominic Raab (45) annonserte lørdag at han stiller som kandidat til å bli konservativ partileder, og dermed også statsminister i Storbritannia, melder Sky News. Han er kjent som en knallhard EU-skeptiker.

 • Flere gjengmedlemmer enn soldater

  I Storbritannia er det nå 181.000 kriminelle gjengmedlemmer, rundt dobbelt så mange som det er soldater i den britiske hæren. Det viser tall fra National Crime Agency. – Organiserte kriminelle dreper fler enn terrorister, sier NCA-lederen.

  Laster Twitter-innhold
 • Knusande nederlag for Toryane

  Det konservative partiet i Storbritannia tapte over 900 seter i gårsdagens lokalval. – Dette er ei vanskeleg tid for partiet vårt, og dette valresultatet er eit symptom på det, seier statsminister Theresa May.

 • Dårleg lokalval for Labour og Tory

  I Storbritannia har dei to store partia gjort eit dårleg lokalval ifølgje BBC. Samtidig gjer Liberaldemokratane og Dei grøne det godt. Misnøya rundt brexit vert peikt på som ei av årsakene. Resultatet frå lokalvalet er venta å vere klart fredag.

 • Hærverk mot britiske moskear

  Antiterrorpoliti i Storbritannia etterforskar hærverk på fem moskear i Birmingham. Britisk politi seier dei jobbar tett med religiøse aktørar for å halde oppe tryggingsnivået etter angrepa i Christchurch på New Zealand.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no