Hopp til innhold
Rishi Sunak

Storbritannia

  • Kong Charles tilbake på jobb

    Kongen av Storbritannia tek snart opp att dei offentlege oppgåvene sine. Det skriv det britiske kongehuset i ei pressemelding fredag.

    Kong Charles har vore lite ute i det offentlege sidan han starta behandling mot kreft i februar.

    For å markera at kong Charles er attende, skal han og dronninga besøka eit kreftbehandlingssenter saman neste tysdag. Der skal dei møta spesialistar og pasientar.

    Besøket blir det første av fleire eksterne oppdrag kong Charles skal gjennomføra dei neste vekene.

    Kong Charles hilser på folk etter påskegudstjenesten i Windsor.
    Foto: Hollie Adams / Reuters
  • London innkaller russisk ambassadør

    Storbritannias utenrikskontor innkalte fredag ​​Russlands ambassadør i London på grunn av beskyldninger om at Moskva «orkestrerte ondartet aktivitet på britisk jord», skiver Reuters.

    Det skjer kun timer etter at påtalemyndigheten sa at en brite var siktet for å ha handlet «til fordel for den russiske staten».

    – Storbritannia er fortsatt dypt bekymret over påstander om russisk orkestrert ondartet aktivitet på britisk jord. Så vel som det bredere rapporterte oppførselsmønsteret vi er vitne til fra den russiske føderasjonens side for å sponse slik aktivitet på territoriet til andre, suverene stater, sa en talsmann for utenriksdepartementet.

  • Irland fryktar auke i migrantar etter Storbritannias Rwanda-vedtak

    Irland fryktar at fleire migrantar vil koma dit, no som britiske styresmakter har vedtatt planen om å senda asylsøkarar til Rwanda. Det skriv NTB. Planen vart signert torsdag.

    Visestatsminister i Irland Micheál Martin seier at migrantar allereie kjem seg over grensa frå Nord-Irland til Irland for å ikkje verta deporterte.

    Regjeringa til Sunak seier det er for tidleg å seia noko om kva vedtaket vil seia for andre land.

  • Domstol set fri spiontiltalte britar

    To britar som er tiltalt for å ha spionert for Kina er sette fri mot meldeplikt, melder AFP.

    Dei blei gripne same dag som tysk politi arresterte tre tyskarar for å ha gjeve opplysningar om maritim teknologi til Kina.

    Fredag avgjorde domstolen at dei to ikkje kunne forlate Storbritannia og heller ikkje ha kontakt med kvarandre.

    Britane tiltalt etter den britiske antiterrorlova, og er skulda for å ha gjeve artiklar, notat, dokument og annan informasjon til ein framand stat.

  • Labour-plan for å nasjonalisere britisk jernbane

    Det britiske opposisjonspartiet Labour har skissert en plan for å nasjonalisere landets persontog innen fem år uten å betale kompensasjon til togselskapene.

    Som en del av innsatsen for å rydde opp i jernbanesektoren ser Labour for seg å opprette et statseid selskap som overtar anbudskontraktene til dagens togoperatører etter hvert som de går ut. Partiet forventer å kunne fullføre den prosessen innen fem år – det vil si i løpet av én parlamentsperiode – dersom de vinner valget senere i år.

    – Labour vil stå for den største overhalingen av jernbanen på en generasjon, sier samferdselspolitisk talsperson Louise Haigh i forkant av en tale der planene skal presenteres torsdag.

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no