NRK Meny
Fiskedisk
Foto: Scanpix / Scanpix

Norsk laks og sjømat

Oppsummert

Det siste året har prisen på fisk og sjømat økt med 10 prosent, mens matvarer generelt bare har blitt tre prosernt dyrere. Siden 1998 har prisene på sjømat økt med 71 prosent. For kjøtt var økningen på 10 prosent

 • Mindre legemidler mot lakselus

  Norske fiskeoppdrettere kjøpte i fjor langt mindre legemidler mot lakselus enn tidligere år. Det opplyser Folkehelseinstituttet. De understreker at det ikke betyr at problemet er redusert, men at næringen bruker andre midler for å bekjempe lusa.

 • Norge selger mindre sjømat

  Norge eksporterte 176.963 tonn sjømat i februar. Det er 66.500 tonn mindre enn det som ble eksportert i samme måned i fjor. Norges sjømatråd sier nedgangen utgjør 631 millioner kroner. Dermed fortsetter nedgangen i norsk sjømatsalg til utlandet.

 • Fiskeriministeren på besøk

  85 prosent av all laksefisk blir sendt ut av landet utan å bli foredla. – Galskap, meiner Noregs største foredlar av laksefisk, Roger Hofseth ved Hofseth International. Han trur det ligg enorme verdiar i å ta dette heim. I dag fekk han besøk av fiskeriminister Per Sandberg (Frp) som seier dei ønskjer å bidra til meir produksjon i Noreg.

  Roger Hofseth og Per Sandberg
  Foto: Jannicke Susann Farstad / NRK
 • Vil bli laksegigant i Europa

  Fiskeforedlingsbedriften Hofseth i Ålesund vil bli en laksegigant i Europa. Bedriften er ikke bare landets største på foredling av laks og ørret, men nå vil de bli enda større på oppdrett. Før jul tok de i bruk et nybygd oppdrettsanlegg i Stordal og de bygger et nytt settefiskanlegg i Tafjord. – Her lager vi i dag fersk ørretfilet, som sendes med flyfrakt til USA, sier investeringsdirektør i Hofseth International, Trond Håkon Schaug-Pettersen. Det å få kontroll i hele næringskjeden, fra fisken blir født til de har pakket ferdig fileter, og utvunnet olje av restene, tror selskapet blir en viktig faktor for å lykkes med produksjonen i Norge.

  Hofseth oppdrettsanlegg Stordal
  Foto: Jannicke Susann Farstad / NRK
 • SINTEF vil teste hyperloop for laks

  Forskningsorganisasjonen SINTEF vil bygge et testanlegg for transportløsningen hyperloop i Trøndelag. Målet er å se om laks kan sendes i det rørpostlignende systemet, skriver Adresseavisen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no