Fiskedisk
Foto: Scanpix / Scanpix

Norsk laks og sjømat

Oppsummert

Det amerikanske justisdepartementet starter etterforskning om mulig prissamarbeid mellom flere norske laksefirmaer. Bakgunnen er et gruppesøksmål i USA og en sak hos EU-kommisjonen, skriver ilaks.no.

 • Vil ha lukkede oppdrettsanlegg

  Merking av oppdrettslaks og lukkede oppdrettsanlegg er mulige tiltak for å beskytte villaksen, ifølge et forslag til ny handlingsplan fra Miljødirektoratet på oppdrag fra Klima- og miljødepartementet. Av 148 kontrollerte villaksbestander når bare 29 standarden i kvalitetsnormen fra 2013.

 • Over ti tonn pukkellaks fisket i år

  For første gang har fisket av den uønskede arten pukkellaks blitt rapportert. I den ordinære sesongen ble det fisket 10,5 tonn av den. Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå. 9,6 tonn ble fisket i Finnmark og 0,6 tonn i Troms.

 • Norske laksefirmaer etterforskes

  Det amerikanske justisdepartementet starter etterforskning om mulig prissamarbeid mellom flere norske laksefirmaer. Bakgunnen er et gruppesøksmål i USA og en sak hos EU-kommisjonen, skriver nettstedet ilaks.no. Produsentene stiller seg uforstående.

 • Skal mette kvar femte amerikanar

  Laksegründerane Bjørn-Vegard Løvik og Johan E. Andreassen frå Daugstad i Vestnes tar sikte på å nå tjue prosent av den amerikanske laksemarknaden. Produksjonen er i gang ved Atlantic Sapphire sitt gigantanlegg i Miami i Florida i USA. Dette er det første anlegget i verda med lakseproduksjon frå rogn til ferdig filet på land.

  Bjørn-Vegard Løvik og Johan E. Andreassen
  Foto: Tore Ellingseter / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no