NRK Meny
Fiskedisk
Foto: Scanpix / Scanpix

Norsk laks og sjømat

Oppsummert

Det siste året har prisen på fisk og sjømat økt med 10 prosent, mens matvarer generelt bare har blitt tre prosernt dyrere. Siden 1998 har prisene på sjømat økt med 71 prosent. For kjøtt var økningen på 10 prosent

 • Oppgang for SalMar

  SalMar ASA hadde i første kvartal eit driftsresultat på vel 708 millionar kroner, opp frå nesten 671 millionar i same periode i fjor. Driftsinntektene gjekk opp frå 2,4 til 2,5 milliardar kroner. Også slaktevolumet gjekk opp, frå 26 300 tonn til 31 900 tonn.

 • Sandeberg vil samle laksenæringen

  Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) vil samle laksenæringen for å diskutere laksedød. I fjor døde 53 millioner oppdrettslaks i merdene, ifølge Fiskeridirektoratet. En av årsakene skyldes metodene som brukes mot lakselus noe som bekymrer Sandberg.

 • Meiner sjømatnæringa kan vekse

  Sjømatnæringa er stor men kan bli større, seier styreleiar Inger-Marie Sperre i Sjømat Norge. I dag er heile næringa samla i Ålesund til årskonferanse. Sperre trur sjømatnæringa har potensial til å vakse i åra framover. – Sjømat kan fylle delar av det inntektsgapet som oppstår når oljenæringa etter kvart skal fasast ut. Fiskeri står sterkt, og vi er gode på å foredle det vi tek ut av havet, samtidig så har vi eit kjempepotensial på havbrukssida, seier ho.

  Ishavsrøy i fiskedisk
  Foto: Roald, Berit / SCANPIX
 • Mindre legemidler mot lakselus

  Norske fiskeoppdrettere kjøpte i fjor langt mindre legemidler mot lakselus enn tidligere år. Det opplyser Folkehelseinstituttet. De understreker at det ikke betyr at problemet er redusert, men at næringen bruker andre midler for å bekjempe lusa.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no