Fiskedisk
Foto: Scanpix / Scanpix

Norsk laks og sjømat

Oppsummert

Det amerikanske justisdepartementet starter etterforskning om mulig prissamarbeid mellom flere norske laksefirmaer. Bakgunnen er et gruppesøksmål i USA og en sak hos EU-kommisjonen, skriver ilaks.no.

 • Vekst i sjømateksporten

  Norge eksporterte sjømat for 8,6 milliarder kroner i april. Det er en økning på 338 millioner kroner, eller 4 prosent, sammenlignet med april i fjor, skriver NTB. Økte priser av blant annet laks og snøkrabbe bidro sterkt til veksten.

 • Eksportverdien for laks faller

  Norge eksporterte sjømat for 8,1 milliarder kroner i januar. Det er en nedgang på 1,6 milliarder kroner, eller 16 prosent, sammenligna med samme måned i fjor. Nedgangen skyldes først og fremst fall i eksportverdien for laks, ifølge Norges sjømatråd.

  Laks eksport
  Foto: Henning Bagger / NTB scanpix
 • Fiskefôr skal redusere klimautslipp

  Miljøstiftelsen Bellona, Sjømat Norge og syv selskaper i fiskefôrindustrien går sammen for å forbedre klimafotavtrykket til norsk laks. Gjennom «Råvareløftet» ønsker partnerne å akselerere utviklingen av nye råvarer til fiskefôr.

 • Vil selge tørket lakseblod

  Hvert år slakter norske oppdrettere 4 millioner tonn laks, men 36.000 tonn blod går til spille, skriver TV2. Nofima-forsker Runar Gjerp Solstad har stor tro på at produktet har et stort potensiale som kosttilskudd og bidra til å gjøre laksen enda mer verdifull.

  Oppdrett
  Foto: Tore Ellingseter / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no