Fiskedisk
Foto: Scanpix / Scanpix

Norsk laks og sjømat

Oppsummert

Det amerikanske justisdepartementet starter etterforskning om mulig prissamarbeid mellom flere norske laksefirmaer. Bakgunnen er et gruppesøksmål i USA og en sak hos EU-kommisjonen, skriver ilaks.no.

 • Flere tilfeller av laksesykdom

  Det er i år oppdaget 19 mistenkte tilfeller av infeksiøs lakseanemi, sammenlignet med kun ti i fjor. Mattilsynet vil undersøke årsaken. – Det har kommet inn flere mistanker om utbrudd i Troms og Finnmark, sier forsker Torfinn Moldal til IntraFish.

 • Kraftig fall i lakseprisen

  Eksportprisen på fersk laks var 52,68 kroner per kilo i forrige uke. Det er en nedgang på hele 10,2 prosent fra uka før. Ifølge Statistisk sentralbyrå ble det eksportert 17.391 tonn fersk laks i uke 29, noe som er 3,9 prosent mindre enn i uke 28.

  Sjømat Norge. Norsk laks.
  Foto: Picasa 2.6
 • Ny mateksportforstrift fra 15.juli

  Regjeringa har fastsatt en ny mateksportforskrift for sjømatnæringen. Den skal gjøre det lettere for sjømatnæringen å få oversikt over reglene som gjelder ved eksport all sjømat. Forskriften trer i kraft 15.juli.

 • Yngel av pukkellaks i Nord-Norge

  Store mengder yngel av pukkellaks er funnet i 7 av 8 undersøkte elver i Troms og Finnmark. Fiskeforvalter Eirik Frøiland sier at pukkellaksen kan skade naturlige bestander av laksefisk, vannkvalitet og biodiversitet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no