Oppdrettsnæringen

 • Vil hjelpe oppdrettere

  Fiskeriminister Harald T. Nesvik sier at oppdrettere som er rammet av algeoppblomstring skal få hjelp, ifølge NTB. De rammede kan søke om dispensasjon fra kapasitetsbegrensningene på laksekonsesjoner for å ta igjen det tapte i årene fremover.

 • Lavere lusekrav på grunn av alge

  Mattilsynet letter på lusekravene for å hjelpe oppdretterne som er hardt rammet av algeoppblomstringen i Nord-Norge. De som er direkte eller indirekte rammet, kan få fritak fra kravene om lavere maksimal lusegrense om våren og sommeren, skriver E24.

 • Skal evakuere 800.000 laks

  Algen som rammer fleire oppdrettsanlegg i Nordland og Troms tek mange lakseliv. No skal 800.000 laks evakuerast frå fleire anlegg i eit forsøk på å redde fiskane, skriv E24. Fiskeridirektoratet har rekna ut at det er tapt fisk for 800 mill. kroner.

 • Aquatraz nummer to på plass

  I helga ble oppdrettsmerda Aquatraz2 slept fra Rissa til Nærøy, melder kyst.no. I Eiterfjorden skal den i slutten av april fylles med 200.000 laks. Det er Midt-Norsk Havbruk i Rørvik som eier den nyskapende merda. De mener merda senker risikoen for at laks rømmer og blir angrepet av lus. Denne er nummer to av fire – alle bygges ved Fosen Yards.

  Aquatraz
  Foto: Steinar Johansen/MNH

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no