Grieg Seafood
Foto: Robin Mortensen/NRK

Oppdrettsnæringen

Oppsummert

En rekke norske oppdrettsselskap er saksøkt i massesøksmål for milliarder i USA og Canada. De blir beskyldt for ulovlig prissamarbeid for å holde prisene på norsk laks opp. Næringen avviser beskyldningene.

 • Skeptisk til oppdrett

  Ordføreren i Kvæfjord frykter nabokommunen Sortland vil gi dispensasjon for oppdrettsanlegg i Godfjord, en fjordarm som begge kommuner deler. Kommunestyret i Kvæfjord har tidligere sagt nei til oppdrett på sin side av fjorden av hensyn til fjordfisket. Ordfører Torgeir Larsen mener det er uheldig dersom Sortland gir tillatelse til noe Kvæfjord har sagt nei til.

 • Norsk lakseoppdrett i Kina stanset

  Verdens største lakseoppdrettsselskap, norske Mowi, har stengt fabrikkanlegget sitt i Kina fordi virusutbruddet har redusert etterspørselen. De ansatte er permittert, skriver Finansavisen

 • Ryfylke tåler mer oppdrett

  Ryfylke Jækysten, og Dalane tåler flere oppdrettsanlegg enn nå. Det mener Fiskeridepartementet, som har pekt områder langs kysten som tåler mer oppdrett uten at lakselus påvirker villaksen. Oppdrettsoproduksjonen kan økes med inntil seks prosent.

  Oppdrettsanlegget til Grieg Seafood på Nordheimsøya i Rogaland .
  Foto: Marte Skodje / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no