Oppdrettsnæringen

 • Aquatraz nummer to på plass

  I helga ble oppdrettsmerda Aquatraz2 slept fra Rissa til Nærøy. I Eiterfjorden skal den i slutten av april fylles med 200.000 laks. Det er Midt-Norsk Havbruk i Rørvik som eier den nyskapende merda. De mener merda senker risikoen for at laks rømmer og blir angrepet av lus, melder nettstedet kyst dott no. Denne er nummer to av fire - alle bygges ved Fosen Yards.

  Aquatraz
  Foto: Steinar Johansen/MNH
 • Smertefull lakseavlusing

  Nye undersøkelser viser at den vanligste medikampentfrie metoden for avlusing av laks, varmebehandling, gir fisken store smerter. Mattilsynet ber oppdrettere om å ta hensyn til resultatene i undersøkelsen.

 • Bøtelagt for å ha latt fisk dø

  Et oppdrettsselskap i Vestvågøy i Nordland er dømt til å betale en bot på 700 000 kroner etter at halvparten av fisken deres døde i 2014. Selskapet unnlot også å varsle Mattilsynet om hendelsen, og å gjennomføre helsekontroll.

 • Fotrenger oppdrett annen fisk?

  Et rekordstort forskningsprosjekt skal se på om oppdrettsnæringa jager fisken vekk fra fjordene. Forskerne ønsker å undersøke hvorvidt gytetorsken blir presset ut av fjordene når oppdrettsanleggene blir etablert. Havforskningsinstituttet håper at forskningen skal bidra til å dempe konflikten mellom fiskerinæringen og havbruksnæringen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no