Oppdrettsnæringen

 • Bøtelagt for å ha latt fisk dø

  Et oppdrettsselskap i Vestvågøy i Nordland er dømt til å betale en bot på 700 000 kroner etter at halvparten av fisken deres døde i 2014. Selskapet unnlot også å varsle Mattilsynet om hendelsen, og å gjennomføre helsekontroll.

 • Fotrenger oppdrett annen fisk?

  Et rekordstort forskningsprosjekt skal se på om oppdrettsnæringa jager fisken vekk fra fjordene. Forskerne ønsker å undersøke hvorvidt gytetorsken blir presset ut av fjordene når oppdrettsanleggene blir etablert. Havforskningsinstituttet håper at forskningen skal bidra til å dempe konflikten mellom fiskerinæringen og havbruksnæringen.

 • Bestiller ny gass-hybrid brønnbåt

  Nordlaks har bestilt nok en brønnbåt som går på gass og batteridrift. Oppdrettsselskapet skriver i en pressemelding at de med det ligger an til å kunne kutte bruk av diesel for transport av levende fisk fra 2021.

  Nordlaks gass-hybrid
  Foto: Illustrasjon: NSK Ship Design / Nordlaks
 • Søker statsstøtte til milliardrigg

  Oppdrettsselskapet Salmar vil bygge en rigg for oppdrett til havs. Store deler av milliardkostnaden kan indirekte sikres via nye oppdrettsløyver fra staten, skriver Dagens Næringsliv. Byggekostnaden er anslått til halvannen milliard kroner.

 • Godtar ikke bot på fire millioner

  Oppdrettsselskapet Lerøy Midt godtar ikke bota på fire millioner kroner etter lakselussaken på Frøya. For to år siden oppdaget Mattilsynet store luseskader på mange laks i en merde. Men selskapet mener anmeldelsen fra Mattilsynet ikke rimer med de skriftlige rapportene fra besøket på Langskjæra. Dermed ender saken i retten.

  Laks som er angrepet av lakselus
  Foto: Mattilsynet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no