Oppdrettsnæringen

 • Tjen 2 mrd på 22 minutter

  Den 25 år gamle laksearvingen Gustav Magnar Witzøe ble 2 milliarder kroner rikere i løpet av de første 22 minuttene etter at Salmar la fram sitt kvartalsresultat. Selskapet er nå verdt 55 milliarder.

 • Ny sjef i SinkabergHansen

  Etter å ha ledet selskapet siden etableringen av Sinkaberg Fiskeoppdrett i 1977 overlater Finn W. Sinkaberg (67) sjefsjobben i konsernet til Svein-Gustav Sinkaberg (44).

  Svein-Gustav Sinkaberg og Finn W. Sinkaberg.
  Foto: SinakbergHansen / NRK
 • Mistanke om ILA i oppdrettsanlegg

  Det er mistanke om infeksiøs lakseanemi ved stamfiskanlegget på Reistad i Rauma, som drives av Salmar Farming AS. Alle som ferdes i området og driver aktivitet knyttet til fiskeoppdrett må vise nødvendig aktsomhet slik at spredning av eventuell sykdom unngås, melder Mattilsynet. Det er virksomheten selv som har varslet Mattilsynet om mistanken og det vil bli tatt flere prøver. Infeksiøs lakseanemi (ILA) forårsakes av et virus som kan føre til sykdom hos laks

 • Verdas største landbaserte

  Romsdalingane Johan Andreassen og Bjørn-Vegard Løvik er i ferd med å bygge opp verdas største landbaserte laksefarm i Florida, skriv Dagens Næringsliv. Selskapet Atlantic Sapphire er no verdsett til 3,3 milliardar kroner på Merkur Market. Selskapet har sitt utspring i Villa Organic med hovudkontor i Daugstad.

  Andreassen og Løvik frå Vikebukt gjorde suksess med leppefisk tidleg på totusentalet og blei i år 2000 kåra til «Årets Askeladd» av Norges Bondelag. (Bildet).

  Bjørn-Vegard Løvik og Johan Andreassen
  Foto: Kjell Herskedal / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no