Norsk eksport

 • Eksportrekord i august

  I august eksporterte Norge varer for 115,7 milliarder kroner. Dermed ble det satt ny eksportrekord for andre måned på rad, etter en oppgang på 7,7 prosent, viser tall fra SSB.

  Eksporten av naturgass er den klart høyeste noensinne, og også oljeeksporten og fastlandseksporten er høy.

  Statistikken viser det femte høyeste månedlige handelsoverskuddet som er målt, med 42,6 milliarder i august.

 • Ny rekord for skalldyreksporten

  Norge eksporterte skalldyr for 406 millioner kroner i juli måned. Det er ny månedsrekord for næringen. Forrige rekord fra juni i år ble slått med 9 prosent eller 35 millioner målt i kroner og øre, opplyser Norges sjømatråd.

 • Lav vekst for norsk eksport

  Norsk eksportvekst de 20 siste årene er den laveste i Vest-Europa, viser en fersk rapport fra Menon Ecnomics. Eksporten har vokst fra 700 milliarder til 1100 milliarder de siste 20 årene, som er svært lavt sammenliknet med land som Tyskland, Danmark, og Sverige.

  – Dette er en brutalt ærlig, men viktig rapport. Den tegner et bilde av en dyster situasjon, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til Nettavisen.

 • Nest høgste sjømateksport i 2020

  I fjor eksporterte sjømatbedriftene i landet 2,7 millionar tonn sjømat verdt 105,7 milliardar kroner. Det er den nest høgste eksportsummen som er registrert, melder Noregs sjømatråd. Til saman auka eksportvolumet med 2 prosent.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no