ICANs oversikt over land med atomvåpen
Foto: NRK

Atomvåpen

Oppsummert

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg etterlyser debatt om atomvåpen. Han synes det er overraskende lite diskusjoner rundt kjernefysiske spørsmål. I USA vil Pentagon utvikle mindre atomvåpen. Kritikere frykter det kan gjør bruk lettere.

 • – Mista atomrakett i Barentshavet

  Russland skal ha mista ein atomrakett i Barentshavet. Dei førebur no søk etter raketten, ifølgje kjelder med tilgang til ein amerikansk etterretningsrapport. Det melder NTB. Raketten som er på avvege skal ha blitt testa i november.

 • FN: Økt fare for atomkrig

  Faren for atomkrig øker, det sier FNs visegeneralsekretær for nedrustning, Izumi Nakamitsu. Mandag oppsummerte hun atomtrusselen for en komité i Genève, som forbereder en konferanse om ikkespredningsavtalen som skal holdes i 2020.

 • Delegatmøte i Finland

  Representanter fra Nord-Korea, Sør-Korea og USA er samlet i Finland til samtaler. Atomvåpen og nedrustning er ikke ventet å være et diskusjonstema, opplyser den finske utenriksministeren Timo Soini til MTV3.

 • Hevder Russland bryter våpenavtale

  USA anklager Russland for å bryte atomvåpenavtalen, etter at president Putin i dag opplyste at Russland har utviklet nye atomvåpen. Utenriksdepartementet kritiserer også Russland for å ha laget en animasjon som skildrer et mulig angrep på USA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no