U.S. Secretary of State Mike Pompeo and Russian Foreign Minister Sergey Lavrov attend a joint news conference after their talks in the Black Sea resort city of Sochi
Foto: Pool / Reuters

Russland og USA

Oppsummert

Stormaktene Russland og USA står på hver sin side i flere konflikter i verden. USA og Russlands utenriksministre møttes i Sotsji 14. mai, og hadde et tre timer langt møte for å bedre forholdet mellom landene.

 • Russland trekker seg fra atomavtale

  Russlands president Vladimir Putin har signert en lov som suspenderer INF-avtalen, en nedrustningsavtale med USA fra 1987. USA erklærte at de ville trekke seg fra avtalen i februar i år. Russland sa dagen etter at de ville gjøre det samme.

  Vladimir Putin
  Foto: Evgenia Novozhenina / AFP
 • Skal forhandle om atomvåpen

  Utenriksministerene fra Russland og USA skal starte forhandligner om atomvåpen. Det sier Russlands president Vladimir Putin etter G20-toppmøtet i Osaka. Begge landene er inne i en periode der de oppgraderer sine kjernefysiske våpen.

 • Vil ikke ha russisk valginnblanding

  USA vil ikke akseptere russisk innblanding i presidentvalget i 2020. Det sa utenriksminister Mike Pompeo til sin russiske kollega Sergej Lavrov i et møte i Sotsji på tirsdag. Lavrov avviste at Russland samarbeidet med Trumps valgkampanje i 2016.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no