U.S. Secretary of State Mike Pompeo and Russian Foreign Minister Sergey Lavrov attend a joint news conference after their talks in the Black Sea resort city of Sochi
Foto: Pool / Reuters

Russland og USA

Oppsummert

Stormaktene Russland og USA står på hver sin side i flere konflikter i verden. USA og Russlands utenriksministre møttes i Sotsji 14. mai, og hadde et tre timer langt møte for å bedre forholdet mellom landene.

 • CNN: – USA trakk ut spion

  USA har trukket ut en høytstående spion fra Russland i frykt for at han kunne bli avslørt, melder CNN. Ifølge kanalen var spionen plassert på et høyt nivå i Kreml, og hadde levert informasjon til USA i flere tiår.

 • Russland om atom-rekkevidde

  Russland sier onsdag kveld at flyvninger viser at landet er i stand til å plassere fly med atomvåpen innen 20 minutters flytid fra USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

 • Macron og Putin møtes til samtaler

  Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin skal møtes til samtaler i Paris 19. august, heter det i en uttalelse fra Kreml.

 • Anklager USA for å blande seg

  Russland anklager USA for å blande seg inn i landets interne anliggender. Det skjer etter at den amerikanske ambassaden publiserte et kart som viser ruten en demonstrasjon mot myndighetene tidligere denne måneden tok. Det skriver Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no