U.S. Secretary of State Mike Pompeo and Russian Foreign Minister Sergey Lavrov attend a joint news conference after their talks in the Black Sea resort city of Sochi
Foto: Pool / Reuters

Russland og USA

Oppsummert

Stormaktene Russland og USA står på hver sin side i flere konflikter i verden. USA og Russlands utenriksministre møttes i Sotsji 14. mai, og hadde et tre timer langt møte for å bedre forholdet mellom landene.

 • Trump advarer Russland

  USAs president Donald Trump advarer mot russisk innblanding i valget i USA neste år. Det hvite hus sier i en uttalelse at Trump «advarte mot russiske forsøk på å blande seg inn i valget i USA». Russlands utenriksminister sier det ikke har vært tema.

 • Hemmelig ubåt-operasjon

  De fleste ubåtene i den russiske Nordflåten har den siste uken forsøkt å seile ut i Barentshavet uten å bli oppdaget. – Målet er å vise at de er i stand til å true USAs østkyst med atomvåpen, sier den norske etterretningstjenesten til NRK.

 • Russisk «agent» landa i Moskva

  Den russiske «agenten» Maria Butina, som blei lauslaten frå fengsel i USA fredag, har nå landa i Moskva, melder Reuters. Ho blei møtt av faren Valery Butin og russiske journalistar.

  Convicted Russian agent Butina, who was deported after U.S. jail release, arrives in Moscow
  Foto: Tatyana Makeyeva / Reuters
 • CNN: – USA trakk ut spion

  USA har trukket ut en høytstående spion fra Russland i frykt for at han kunne bli avslørt, melder CNN. Ifølge kanalen var spionen plassert på et høyt nivå i Kreml, og hadde levert informasjon til USA i flere tiår.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no