Nord-koreansk rakett avfyrt 11. august 2019
Foto: KCNA KCNA

Nord-Korea

Oppsummert

Nord-Korea fortsetter testingen av landets rakettprogram. Nord-Korea har fått forbud mot å sende opp ballistiske missiler gjennom resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd.

 • Nord-Korea vil gjenoppta samtaler

  Nord-Korea er villig til å gjenoppta samtalene med Sør-Korea hvis Seoul skrinlegger det leder Kim Jong-uns mektige søster kaller en fiendtlig linje.

  – Hvis Sør-Korea distanserer seg selv fra fortiden da landet med sin dobbeltmoral provoserte og kritiserte alle våre skritt, og gjenoppretter oppriktighet i ord og handlinger og skrinlegger fiendtligheten, så skal vi være villig til å gjenoppta tett kommunikasjon og bli med på konstruktive samtaler om å gjenopprette og utvikle forholdet, sier Kim Yo-jong.

 • Fordømmer nordkoreansk rakettest

  FNs sikkerhetsråd er bekymret over Nord-Koreas siste rakettest og kaller testen en stor trussel. Men det ventes ingen felles uttalelse, ifølge Frankrike.

  Sikkerhetsrådet samlet seg bak lukkede dører i New York til hastemøte for å diskutere Nord-Koreas siste rakettester.

  – Vi fordømmer alle testene som har funnet sted. Alle er svært bekymret over denne situasjonen, sa Frankrikes FN-ambassadør Nicolas de Riviere etter det 45 minutter lange møtet natt til torsdag norsk tid.

 • USA vil ha dialog med Nord-Korea

  USA seier dei fordømmer Nord-Koreas prøveskyting av to langdistanserakettar onsdag.

  Dei meiner hendinga er brot på fleire FN-resolusjonar.

  Men ein talsperson for det amerikanske utanriksdepartementet seier til AFP at dei likevel vil halde fram dialogen med Nord-Korea.

  – Vi vil halde fram med ei diplomatisk tilnærming til Nord-Korea og oppfordrar dei til å gå i dialog.

 • Langar ut mot Sør-Korea

  Kim Yo-jong, som er søstera til Nord-Koreas leiar, langar ut mot Sør-Koreas president, Moon Jae-in, etter at begge landa har testa rakettar onsdag.

  Sør-Koreas president kalla Nord-Koreas oppskyting for ein provokasjon.

  Kim Yo-jong kritiserer nabolandet for å framstille sine handlingar som fredslege, medan dei nordkoreanske handlingane trugar freden.

  Sør-Korea skaut onsdag opp ei rakett frå ein ubåt, få timar etter at Nord-Korea hadde skote to langtrekkande rakettar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no